Kralj čelika je pao u Metropolu sa 600.000 evra, a sada ga je Srbija proterala

Australijske vlasti potvrdile da je obavljena ekstradicija, čeka se optužnica za šverc kokaina

  • 6

Srbija je po zamolnici Australije izručila njihovog biznismena Arnolda Rohana, "kralja čelika" uhapšenog početkom godine u beogradskom hotelu "Metropol". On je uhvaćen prilikom primopredaje oko 600.000 evra za koje se veruje da potiču od prodaje kokaina, saznaje Telegraf.rs.

Pored Rohana, srpska policija je 17. januara u spektakularnoj akciji na dojavu australijskih kolega uhapsila još dvojicu njegovih zemljaka. Među uhapšenima je i jedan Libanac, osumnjičen zbog falsifikovanja dokumenata, a zaplenjen je i pištolj. Australijske vlasti sumnjaju da je u pitanju deo novac namenjen plaćanju kokaina za australijsko tržište, a u vezi je sa zaplenom 1,28 tona ove droge u Sidneju aprila 2017.

Beogradska policija u Metropolu uhvatila krupnu zverku! Uhapšen australijski kralj čelika zbog kokaina (VIDEO)

Državno tužilaštvo Australije, potvrdilo je lokalnim medijima da je Rohan predat australijskim vlastima. Ostala dvojica uhapšenih Australijanaca Tristan Voters i Dejvid Kempbel ostaju do daljeg u pritvoru u Beogradu. Izručeni biznismen suočiće se sa optužnicom za šverc kokaina.

Privođenje Rohana u sedište SBPOK-a Foto: MUP Srbije/Printscreen

Izručeni Arnold, prema informacijama sa njegovog zvaničnog sajta, rođen je u Kanberi, gde se i obrazovao u sferi trgovine. Njegova karijera u proizvodnji čelika, kako se navodi na sajtu, traje već 20 godina.

Ipak, njegovo poslovanje nisu zaobišle afere, pa je 2013. godine bio na sudu jer je, navodno, prekršio australijske zakone poslovnog prava kada je ugasio jednu od svojih kompanije, pritom ostavši dužan plate radnicima.

Naime, Arnoldova korporacija "ArnoldCo" obuhvata nekoliko privrednih grana: trgovinu čelikom, građevinske usluge, uvoz i izvoz, trgovinu mesom i stokom. Poslednji njegov mega-projekat odnosi se na izgradnju tržnice za prodaju žive stoke u gradu Mortlejku u australijskoj pokrajini Viktorija. Prema poslednjim vestima, izgradnja tržnice je pri kraju.

VIDEO: Pogledajte spektakularno hapšenje u hotelu Metropol

Daljinac

(Telegraf.rs/I. Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Melbourne

    4. april 2018 | 16:20

    E moji Srbi ova moja Australija gde ja živim našeg Kapa Dragana sedam god.ga je držala ovde u zatvoru i na kraju ga je isporučila Hrvatima a ne nama,nikako to Srbija nije smela uraditi i poslušati ih ,ovde uopšte nisu naklonjeni prema našoj emigraciji.

  • Cika crni

    4. april 2018 | 16:41

    Pa samo nam je ovaj falio u ionako pretrpanim zatvorima.

  • Srbija

    4. april 2018 | 18:01

    Kakav je on kralj a nosi prsluk od 7 eura...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA