≫ 

Kamiondžija je otvorio prikolicu sa 22 tone robe: Kada je carinik video dresove "Partizana", "Zvezde" i "Barse", sve mu je bilo jasno (FOTO)

Prekršaj je otkriven u kamionu skopskih registarskih oznaka kojim je prevožen tovar tekstilne robe i galanterije iz Turske ka Bosni i Hercegovini

  • 3

Carinici su u noći između 4. i 5. aprila 2018. godine, na graničnom prelazu Gradina, sprečili da u zemlju uđe 850 kilograma garderobe za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Policajci su slučajno, u žbunju videli dva identična plava paketa: Odmah su zvali pojačanje i nisu pogrešili

Prekršaj je otkriven u kamionu skopskih registarskih oznaka kojim je prevožen tovar tekstilne robe i galanterije iz Turske ka Bosni i Hercegovini.

Foto: Uprava Carina

Iz dokumentacije koju je priložio je 51-godišnji vozač, inače makedonski državljanin, vidi se da je roba bila namenjena firmi iz BiH koja posluje u okviru poznate pijace ''Arizona''.

Foto: Uprava Carina

U kamionu se nalazilo više od 22 tone garderobe i galanterije, ali su carinici pregledom tovara izrazili sumnju u autentičnost oko 2400 artikala čija ukupna težina iznosi oko 850 kilograma.

Foto: Uprava Carina

Među odevnim predmetima i galanterijom u čiju se originalnost sumnja najbrojniji su dečji kompleti dresova "Partizana", "Crvene zvezde" i "Barselone", dečji šortsevi "spajdermen" i "miki maus", kao i bebi setovi ("armani", "barberi", "versaće"...) i dr.

Foto: Uprava Carina

U tovaru se našlo i nekoliko stotina trenerki "najk" i "adidas" i majica "levis", "tomi hilfiger", "armani", preko 350 muških i ženskih torbi marki "luj viton", "guči", "šanel", "živanši" i drugih, kao i oko 300 "luj viton" i "guči" novčanika.

Foto: Uprava Carina

Ceo tovar bio je namenjen prodaji na poznatoj pijaci "Arizona" kod Brčkog, za koju se smatra da je jedan od najvećih tržnih centara tog tipa na prostoru bivše Jugoslavije o čemu govori i podatak da je svakodnevno poseti i po nekoliko hiljada ljudi.

Foto: Uprava Carina

Smeštena je na putu koji povezuje gradove Orašje i Tuzlu, a tokom vremena postala je mesto gde u kupovinu dolaze posetioci iz celog regiona.

VIDEO: Za šta sve mogu da vas kazne a da to ni ne znate

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA