Bahati bitkoin razbojnici: Ukrali 270 kartica za "rudarenje", pa prešli na pljačkanje optičara (VIDEO)

Kod uhapšenih pronađeno i 750 naočara za vid i sunčanje

  • 0

Policija je uhapsila dvojicu Beograđana od 41 i 27 godina zbog više pljački koje su izvršili u glavnom gradu, a na meti je bila i optičarska radnja iz koje je ukradeno čak 750 naočara!

BEOGRADSKO NASELJE U STRAHU: Obijaju se kuće, pljačkaju apoteke, policija ne rešava slučajeve

Četrdesetjednogodišnji Beograđanin u toku noći je iz jedne prodavnice optičkih pomagala u Novom Beogradu ukrao čak 700 naočara za vid i 50 naočara za sunce, aparate za oftalmološki pregled, čija se ukupna vrednost procenjuje na više od sedam miliona dinara.

Među ukradenim stvarima i kartice za "rudarenje" bitkoina Foto: Pixabay

Takođe se sumnja da je dvojac iz dve firme u Bulevaru vojvode Mišića ukrali i 270 grafičkih kartica, vrednosti oko 112.000 evra. Potom su ove kartice, kako se sumnja, koristili za "rudarenje" kripto valuta (bitkoin).

Ukradenu robu prevozili su do lokala koje je iznajmljivao L. M. Policija je u njihovim stanovima i lokalima pronašla veći deo ukradenih predmeta.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA