≫ 

Vrisci majke na sahrani tragično nastradalih ćerki: Miko, Majo, zar vam je to nagrada za sve što ste bile? (FOTO)

Zora i njen suprug Slobodan klečali su između dva sanduka u kapeli niškog Novog groblja

  • 37

- Miko moja, Majo moja, oči moje, duše moje iskrene. Nije vama ovde mesto, niste vi za taj put. Zar vam je ovo nagrada za sve što ste bile, što ste radile. Tek ste trebale da živite, da stvarate a odoste i ostaviste nas. Ostade nam prazna kuća - naricala je danas Zora Petrović, majka Marije i Milice koje je 1. aprila u Knjaževačkoj ulici usmrtio pijani vozač Stojan N. (30).

Stojan je bio više pijan nego što mislimo kada su dve sestre poginule: Kazna nije dovoljna da spreči tragediju, i ovo je rešenje (VIDEO)

Zora i njen suprug Slobodan klečali su između dva sanduka u kapeli niškog Novog groblja dok su opelo služila šestorica sveštenika.

Među njima je bio i Branislav Tonić, čiji je otac Svetislav Tonić (83) poginuo zajedno sa devojkama kada ih je Stojan vozeći velikom brzinom pokosio "opel astrom".

Kolonu su predvodili drugovi Milice i Marije noseći njihove fotografije Foto: Privatna arhiva

Nepregledana kolona u kojoj je bilo preko hiljadu Nišlija otpratila je dvojke do poslednjeg počivališta a retki su bili oni koji su uspeli da zadrže suze. Među njima je bio i gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je došao da bi bio uz ožalošćene sugrađane.

Kolonu su predvodili drugovi Milice i Marije noseći njihove fotografije. Njihove roditelje do groba je dovezlo pogrebno vozilo jer nisu bili u stanju da pešače.

Njihove roditelje do groba je dovezlo pogrebno vozilo jer nisu bili u stanju da pešače Foto: Privatna arhiva

Zora je jedva stajala na nogama, pridržavao je suprug i rođaci i nije prestajala da doziva svoju mrtvu decu. Majčina vriska zaparala je nebo kada su sanduci spušteni u zemlju.

Majčina vriska zaparala je nebo kada su sanduci spušteni u zemlju Foto: Privatna arhiva

- Miko, Majo, ne ostavljate me. Evo majka vam pruža ruku, ne idite - vrištala je očajna žena pokušavajući da se otme iz ruku muža i rođaka. O, Bože – zavikao je Slobodan, pre nego što su priskočili rođaci i pridržali ženu koja se srušila pa je zbrinula ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koja je sve vreme dežurala na groblju.

Po želji njihovih roditelja u sanduke su stavljeni i dresovi sa crnobelim obeležjima Foto: Privatna arhiva

Milica i Marija su bile vatrene navijačice "Partizana. U njihovim albumima ostale su fotografije sa članovima ovog sportskog kluba. Po želji njihovih roditelja u sanduke su stavljeni i dresovi sa crnobelim obeležjima.

Dva groba prekrilo je more cveća kojim su se ožalošćena rodbina i prijatelji oprostili od dveju devojaka koje su zajedno otišle u smrt, kao što se i u životu nisu razdvajale.

Daljinac

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bonvivan

    6. april 2018 | 16:47

    Ljudi...dve ćerke istovremeno...mnogo teško,tužan je život pred ovim roditeljima,nema utehe!😞

  • Kurir

    6. april 2018 | 16:58

    Tuga neizmerna. Jadni roditelji izdrzite nema druge. Žalost za mladosti Vecni mir i spokoj dusama vasim, neka vas Anđeli cuvaju AMIN 😥😥

  • Djuka Cg

    6. april 2018 | 17:30

    Užas, nedaj Bože nikome jadna žena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA