Mladić koji je zaklao babu 15 godina nije izašao iz sela, a evo i zašto

Komšije tvrde da Dejan nije bio ni narkoman, ni kriminalac, ali da je bio psihički bolestan i bez lekarskog nadzora

  • 2

Dejan Stanković (42) iz Kovačevca kod Mladenovca, koji je juče brutalno usmrtio svoju babu Zoru Stanković (85) zaklavši je, bio je psihički bolestan, ali bez lekarskog nadzora, navode komšije.

Jezivi detalji ubistva baba Zorke u Mladenovcu: Posvađali su se, pa ju je unuk Dejan zaklao i mirno pozvao policiju

- Mi smo svi iz medija saznali za ubistvo, jer su Dejan i baba Zora živeli u zaseoku, gde nemaju baš nikog u blizini. Niko od nas ni policiju nije video, a navodno se Dejan sam prijavio posle zločina, kažu meštani Kovačevca, a prenosi BKTV news.

Oni kažu da Dejana niko nije dobro poznavao jer se ni sa kim nije ni družio.

Dejan je baku ubio u kući u selu Kovačevac Foto-ilustracija: Profimedia/SIPA USA

-Pre petnaestak godina napravio je incident koji je ukazao da ima psihičkih problema. Otišao je iz Mladenovca autobusom u Novi Sad i tamo je nekim ljudima lupao na vrata i prozore. Samo tad je reagovala policija i posle toga ga je majka vodila kod lekara, kod psihijatra. Ona je vodila računa o njemu dok je bila živa, ali je umrla prošlog leta. Dejanov otac je umro pre više od četiri godine, tako da je on poslednjih godinu dana živeo sam sa babom po ocu, pričaju meštani.

Čak i prve komšije Stankovića kažu da ga nisu dobro poznavali. Svi, međutim tvrde da Dejan nije bio ni narkoman, ni kriminalac ali da je bio psihički bolestan i bez lekarskog nadzora.

- Prolazio je svaki dan pored moje kuće, nekad se javi, nekad ne, ali ništa više od toga. Zora je bila dobra žena, seljanka, ceo život je radila na imanju. Umrli su joj sin i snaja, ona je sama ostala sa unukom i eto kakvu je sudbinu doživela, kažu meštani Kovačevca.

Oni kažu i da Dejan ima još dve sestre, ali da one ne žive u Kovačevcu.

- Dejan je brinuo sam o sebi posle majčine smrti. Sigurno nije išao ni kod lekara, niti je uzimao lekove. On je fizički jak muškarac, i da ga je baba savetovala, nije mogla da mu naredi da uzima lekove, ako on to nije hteo.

Dejan je uhapšen juče oko 14 sati, nakon što je sam pozvao policiju i prijavio zločin. Prema povredama na telu pokojnice, ona je najverovatnije prvo pretučena metalnom šipkom, a zatim preklana. On je smešten u zatvorsku bolnicu Centralnog zatvora.

Daljinac

(Telegraf.rs/BKTV News)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista senior

    20. april 2018 | 17:55

    Tragedija za baku,nisu ni unuke htele da joj pomognu da se izbori sa bolesnim unukom..Ako sestre od bolesnika nisu obavestile koga treba da zbrinu brata,šta onda očekivati od drugih, sestre su pokazale svoje pravo lice kako ne treba biti covek.Pokoj duše babi a unukama neka im bog podari istom merom.

  • Drago777

    20. april 2018 | 17:04

    Hmmm a socijalne sluzbe a pomoc . Ko te j... bitno da

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA