Grobnica u Đakovici krije više od 3 tela: Preko 20 Srba ubijeno, pa zabetonirano u rupi

Posmrtni ostaci pronađeni su u šahtu koji je svojevremeno korišćen za smetlište

  • 3

Nedaleko od Ðakovice, na lokaciji za koju se pretpostavlja da je masovna grobnica, krajem prethodne nedelje pronađeni su posmrtni ostaci tri osobe, za koje se veruje da pripadaju Srbima kidnapovanim 1998. i 1999. godine, a sumnja se da se u tu nalaze ostaci još 20-ak osoba.

Ekshumaciju tela tri osobe na pomenutoj lokaciji na periferiji grada potvrdila je zamenica direktora Euleksovog Odeljenja za sudsku medicinu Tarja Formisto, koja je kazala da je iskopavanje u toku.

Poslednja vest: Pronađene grobnice s telima srpskih žrtava u blizini Đakovice

- Prve indicije su da ostaci pripadaju žrtvama ubijenim tokom poslednjeg rata na Kosovu. Njihova etnička pripadnost i drugi detalji biće poznati nakon DNK analize - rekla je Formistova.

Do kraja nedelje biće poznati rezultatiu DNK analize.

"Novosti" prenose da su posmrtni ostaci pronađeni u šahtu koji je svojevremeno korišćen za smetlište, ali je na vrhu zabetoniran pločom, zbog čega je i bilo teško otkriti ga.

Kako se navodi, ekipe koje rade na ekshumaciji, iz Komisije za nestala lica Srbije, ali i Kosova, kao i predstavnici Euleksa, ne žele da otkrivaju lokaciju, kako se ne bi desilo da posmrtni ostaci budu premešteni na neku drugu lokaciju, što se ranije dešavalo.

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Veteran

    23. april 2018 | 07:35

    Ramus Haradinaj direktno odgovoran za okolinu Djakovice, Radonjicko Jezero, Junicke planine, to je njegov potez bio gde je ordinirao i komandovao sa grupom nazovimo seljaka iz okoline Glodjana, pojedinci će razumeti komentar o čemu pričam..

  • Тодорић

    23. april 2018 | 07:15

    А где су то још нашли масовне гробнице Срба,ШКАРТОВИ једни,како су кости измештене???Шта је Ваше задужење на КиМ? Да окрећете главу од свега што се односи на Србе???Како се УСУЂУЈЕТЕ да нам изјавите тако нешто? А шта ако су гробнице Срба испод базе Бондстил?Испада да ви кријете жртве испод бесправне градње...на украдено земљи српског сељака.

  • Moma

    23. april 2018 | 06:12

    Ovo će potresti svet kao i do sada, a to znači reakciju; pa oni su samo srbi, a njihove ubice će biti miljenici zapada kao premijeri, predsednici, ministri, "jadne" kvazi države.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA