Pijani vozač i policiju ostavio u šoku: Vozio sa 3,02 promila alkohola u krvi, svi se pitaju kako

Prema izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja taj nivo alkohola u krvi tokom vožnje smatra se nasilničkom vožnjom

  • 14

Policija opštine Brus ostala je u šoku kada je pri redovne kontrole saobraćaja kod Kopaonika zaustavila vozilo kojim je u vidno pijanom stanju upravljao G.Đ. iz sela Ribari.

Vozaču je juče oko 15.48 sati dat alkotest koji je pokazao da ima neverovatnih 3,02 promila alkohola u organizmu, pa se postavlja pitanje kako je uopšte bio u stanju da upravlja automobilom.

Valjevac prvi zaglavio zatvor zbog prekršaja po novom Zakonu o saobraćaju: Evo šta je uradio

Prema izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja taj nivo alkohola u krvi tokom vožnje smatra se nasilničkom vožnjom.

Alko test pokazuje nivo alkohola u krvi Foto: MUP

G.Đ preti 30 dana zatvora, uz devetomesečno oduzimanje dozvole i 15 kaznenih poena.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica

    23. april 2018 | 08:37

    Svi koji pijani sednu za volan su potencijalne ubice i kao takve ih treba strogo kazniti! Ako u takvom stanju ubiju nekoga ne postoji adekvatna kazna. Znači, bolje sprečiti nego lečiti!

  • Zoran Veteran

    23. april 2018 | 08:26

    To je Zupski kraj tamo se rakija pije mesto vode,i taj što je naduvao 3,2 promila bolje bi doterao kola kući nego neki mladji nadrogirani,jer taj pije svaki dan i ima u sebi alkohola od 2do3 promila, problem su mladji vozači kao što je slučaj bio u Nišu, lično ne pijem i ne podržavam pijanstvo svakog oštro kazniti za alkohol, ali ne preterivati više sa ovakvim pričama te naduvao onoliko, te jedva stoji na noge,mislim da se previše pumpa situacija..

  • Mala

    23. april 2018 | 08:24

    Zaista se ne razumem u zakone o saobracaju, ali ono sto znam da nisu prema svima isti. Naime moj sin je pre dve godine vozilom u 4h I 15min presao pesacki prelaz (zivimo u mestu gde u tom vremenu nema ni kuceta na ulici) i dosao kuci. Navodno Neko ga je video i odmah je dosla milicija kuci. Neznajuci o cemu se radi pozvala Sam sina, ustao je (bilo je 5h) i izasao sa njima. U stanici policije su odmah uradili alko test koji je pokazao 0,00%, ceo dan je tu proveo, kao da je najveci kriminalac. Sproveli su ga u vece mesto i u 23h i 30min dezurni sudija mu odredjuje (bez prisustva advokata) 45 dana zatvora, oduzimanje dozvole na godinu dana i 18 kaznenih poena. Da se razumemo NE OPRAVDAVAM to sto je uradio, ali I to sto zakon nije za sve isti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA