Govorio je da je to njegov dan, kao da je slutio nešto: Potresno svedočenje prijatelja pokojnog hirurga (FOTO)

- Nismo videli nesreću, nismo ni slutili šta mu se desilo sve dok jedan taksista nije stao kraj nas i upitao da li je onaj bajker sa nama, te da je sleteo s puta - opisuje Matkić tragediju

  • 7

Hirurg Aleksandar Zlatić (48) koji je sinoć poginuo na ulazu u selo Moravac kada je pao sa motora, neposredno pre tragedije sa još dvojicom prijatelja bio je u kafani "Marjan" u selu Draževac gde je proslavljao docenturu dobijenu baš tog dana. Prema svedočenju njegovih prijatelja, on je u utorak ujutro okončao 24-časovno dežurstvo u Kliničkom centru, da bi ubrzo saznao da je potpisano rešenje o njegovom nastavničkom zvanju na Medicinskom fakultetu.

Lekar Zlatić sa niškog Kliničkog centra krenuo da proslavi unapređenje. Te noći je sleteo motorom sa puta i poginuo!

Pozvao je svog najboljeg prijatelja Bojana Matkića i još jednog druga kako bi ih počastio zbog vesti kojoj se dugo nadao.

- Bilo je to skromno slavlje jer je Aleksandar planirao da uskoro napravi veliku feštu za svoje prijatelje i kolege. Mnogo je bio veseo, sve vreme je ponavljao: "Ovo je moj dan". Iz kafane smo krenuli ka Moravcu gde je imao porodičnu kuću kako bi ostavio motor, a uzeo auto kojim bi se vratili u Niš. Vozio me je na motoru do sela Tešica, onda sam ja prešao na mesto suvozača kod prijatelja - opisuje Matkić taj dan.

- Bili smo ispred njega, ali smo zastali na putu pa nas je on pretekao. Nismo videli nesreću, nismo ni slutili šta mu se desilo sve dok jedan taksista nije stao kraj nas i upitao da li je onaj bajker sa nama, te da je sleteo s puta. Pohitali smo za Aleksandrom, ali smo ga zatekli mrtvog – opisuje Matkić tragediju.

Iz kafane su krenuli ka Moravcu gde je imao porodičnu kuću kako bi ostavio motor Foto: Telegraf

Ožalošćeni čovek kaže da je moguće da je uzrok nesreće brza vožnja.

- Ne verujem da je motor otkazao, bio je siguran, Aleksandar ga je jako dobro održavao, a gume su bile glanc nove. Sa druge strane, znam da je Aleksandar bio jako dobar vozač, imao je i kacigu, ali eto, ona ga nije spasila. Mnogo mi je teško, Aleksandar mi je bio kao brat – kaže Bojan.

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović izrazio je žaljenje zbog Zlatićeve smrti istakavši da je to veliki gubitak i za ovu zdravstvenu ustanovu i za Medicinski fakultet.

Prijatelji su bili ispred Zlatića, ali su zastali na putu pa ih je on pretekao Foto: Telegraf

- On je bio zaposlen na Klinici za digestivnu hirurgiju kao hepatobilijarni hirurg. Bio je vrstan profesionalac i sjajan kolega. Svi smo u šoku, naročito zato što mu se ostvarila velika želja da predaje na fakultetu – kazao je Radovanović.

Iza Zlatića je ostala supruga i dvoje dece.

Daljinac

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA