≫ 

Fantom sa Fejsbuka se predstavljao kao monahinja Jelena: Skupljao novac za manastir, a punio svoje džepove (FOTO)

Reč je o teškoj zloupotrebi, jer je za sada N.N. lice, pratiocima ovog profila u "inboks", tj. preko ličnih poruka, slalo broj tekućeg računa

  • 0

Nepoznati počinilac otvorio je lažni profil na društvenoj mreži Fejsbuk i predstavljao se kao monahinja Jelena, namesnica manastira Svetog Pantelejmona u Lepčincu kod Vranja, kako bi sakupio novac za navodne potrebe manastira.

Marija je bila časna sestra bludnica: Imala je ljubavnika, rađala decu, bila saučesnik u ubistvu - ali ju je na kraju brutalna kazna stigla!

Reč je o teškoj zloupotrebi, jer je za sada N.N. lice, pratiocima ovog profila u "inboks", tj. preko ličnih poruka, slalo broj tekućeg računa, kako bi oni uplatili novac za manastir.

Siniša Piljanović, sekretar Vladike Pahomija, kaže da je čitav slučaj prijavljen policiji.

- Pojavio se lažni profil monahinje Jelene pod imenom "Stančević Jelena (Станкевик Јелена) - s ciljem zloupotrebe i navodnog prikupljanja sredstava za manastir.

Neko je želeo da uruši ugled monahinje i samog manastira u Lepčincu Foto: Eparhija vranjska

Iza ovog profila ne stoji monahinja Jelena, a neko je želeo da uruši ugled monahinje i samog manastira u Lepčincu.

- Sve smo prijavili policiji i apelujemo ljudima da se ne odazivaju na pozive sa tog profila - poručuje Piljanović.

Lažni profil monahinje Jelene ima veliki broj pratioca među kojima su i poznate ličnosti iz javnog života Vranja, Pčinjskog okruga, a i šire.

"Stancevic Jelena (Станкевик Јелена)" tako za prijatelje na FB ima advokate, predsednike opština,  ljude koji redovno idu na bogosluženja, studente, lekare, ali  i one manje poznate široj javnosti.

Daljinac

(S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA