≫ 

Srbi i Čileanci uveli novi, jezivi metod pljačke bankomata po Evropi, a glavno oruđe im je kiseonik

Lopovi ATM uređaje napune s kiseonikom pod pritiskom i sa bezbedne razdaljine brenerom raznesu bankomat

  • 1

Srbi i Čileanci udružili su se u masovnoj pljački ATM bankomata u Južnoj Americi pantetirajući najnovije oružje koje se dosad nije koristilo u Evropi - boce sa kiseonikom pod pritiskom!

Prvi pljačka bankomata kiseonikom nedavno je imala premijeru u Nemačkoj i Španiji, a samo je pitanje dana, kada će se proširiti po ostatku Evrope. Pripadnici nemačke policije nalaze se u Čileu kako bi na licu mesta s kolegama proučili tehnike pljačke i zaštitu bankomata.

Na osnovu sigurnosnih kamera, čileanska policija je utvrdila da pljačkaši koriste boce s kiseonikom kojim pune bankomat. Kako je kiseonik gas bez mirisa i ukusa, ali neophodan za sagorevanje, u dodiru s drugim zapaljivim gasovima iz brenera izaziva eksploziju. Kada napune bankomat kiseonikom, dovoljna je samo varnica koja u dodiru s kiseonikom bukvalno razne kućište bankomata. Gvozdene kutije u kojima se nalazi novac su netaknute i lopovima je olakšana krađa i bekstvo s lica mesta.

Bankomat prvo napune kiseonikom, pa ga raznesu Foto: CCTV

Stručnjaci sad planiraju da još više zaštite bankomate, ugrađujući im detektore za gasove, strob svetla koje će odbiti i na kratko odbiti lopove, ali i još dodatnih senzora koji će u takvim slučajevima samouništiti novac.

Video Pogledajte snimak sigurnosnih kamera u Čileu i momenat pljačke bankomata

(Telegraf.rs/24horas.cl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloba

    11. maj 2018 | 16:45

    Pa zato se izbegavamo u drugim zemljama najbolje je nemati nikaki kontakt snjima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA