≫ 

Velja Nevolja, ipak, nije na slobodi: Stigla ga kazna zbog napada na direktora FK Partizan Vazuru i njegovo obezbeđenje (FOTO) (VIDEO)

Veljko Belivuk od danas služi kaznu kućnog zatvora. Iz pritvorske jedinice CZ-a, u pratnji policajaca kombijem transportovan do kuće

  • 15

Iako je Viši sud u Beogradu prvostepenom presudom oslobodio krivice Veljka Belivuka (32), poznatijeg kao Velja Nevolja, za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, prošle godine, ovaj vođa huligana ipak će ostati u zatvoru.

Velja Nevolja je ušao u sudnicu, jednoj osobi je slao poljupce, a drugoj namigivao: Zatim je odbrana zatražila da Belivuka puste kući

Belivuk je oslobođen za pomaganje u ubistvu Miloševića (levo), ali ga je stigla kazna za napad na Vazuru (desno) Foto: e-stock.us/Masanori Yoshida, Privatna arhiva, Marko Todorović

Kako saznajemo, Belivuk od danas služi kaznu kućnog zatvora zbog napada na direktora FK Partizan Miloša Vazuru. Naime, Veljko Belivuk i Darko Ristić (28) kojima se sudilo za incident u kom je napadnuto obezbeđenje direktora FK Partizan Miloša Vazure sklopili su sprorazum o priznanju krivice sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, na osnovu kog su priznali krivicu i pristali da budu osuđeni na godinu, odnosno godinu i 10 meseci zatvora.

Marko Miljković, kum Veljka Belivuka, izašao je danas popodne iz pritvorske jedinice CZ-a Foto: Telegraf

Viši sud je ranije danas oslobodio krivice Belivukovog kuma Marko Miljković kome je odmah ukinut pritvor, i Mirka Kojić kome se sudilo u odsustvu jer je u bekstvu.

Snimak sigurnosnih kamera uhvatio napad na Vazuru i obezbeđenje Printskrin: Youtube/FK partizan

Prema sporazumu, Belivuk je za kaznu od godinu dana zatvora priznao krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić za godinu i 10 meseci zatvora nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom telesnom povredom.

Podsetimo, Belivuka je kao obezbeđenje beogradskog splava "Blejvoč" udarcima metalnom stolicom po glavi naneo teške telesne povrede Bojanu M. nakon verbalnog sukoba sa njim i njegovim prijateljima.

Miloš Vazura napadnut je ispred prostorija Partizana Foto: Telegraf, Marko Todorović

Prema krivičnoj prijavi koju je podnela policija sve se dogodilo ispred prostorija kluba. Tvrdi se da su Vazuru, koji je dolazio na posao, najpre verbalno napali, da bi zatim usledila tuča. Vazura je uspeo da pobegne. Napadači su brutalno pretukli jednog njegovog člana obezbeđenja i vozača.

Osumnjičeni su identifikovani preko video-snimaka sa kamera stadiona, koji su pušteni u javnost nedugo posle napada.

VIDEO Pogledajte kako je izgledao napad na direktora Partizana i njegovu pratnju

(Telegraf.rs/J. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • s

    11. maj 2018 | 17:19

    Ahhhaahaa. Kucnog zatvora!!!

  • Aca

    11. maj 2018 | 16:42

    Polu svet

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅*&[]{}()&€$€#

    11. maj 2018 | 16:39

    Фино неко друштванце се мува око гробарских функционера. Све научник до научника. За сад имају три групације научењака.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA