Stravičan požar kod Kikinde: Izgorelo15 teladi i celo domaćinstvo Mesaroša

Požar ovakvih razmera ne pamti se u ovom mestu, nesrećnoj porodici vatrena stihija je za svega 15 minuta poharala imanje

  • 9

U stravičnom požaru koji se sinoć pre ponoći dogodio u Sajanu kraj Kikinde, porodici Mesaroš izgoreli su stoka, štala, pomoćni objekti kao i deo krovne kontrukcije na kući.

Igra se za dlaku završila tragično za dvoje dece u Novom Sadu: Spasli ih vatrogasci u poslednji čas

Požar ovakvih razmera ne pamti se u ovom mestu, nesrećnoj porodici vatrena stihija je za svega 15 minuta progutala čak 15 teladi.

Požar ovakvih razmera ne pamti se u ovom mestu/Foto: Telegraf

- Šta da kažemo!? Ceo život radimo i evo,za 15 minuta smo ostali bez stoke, štale, dela kuće.Požar je planuo u kući moga sina sinoć oko 23 sata. Arnold je bio kod nas i negde pre ponoći začuo sam ćerkin glas kako me doziva-Brzo tata, Arniju gori štala. Nismo stigli ni da reagujemo a vatra je sve progutala - priča nesretni Vilmoš Mesaroš.

Vatrogasci su brzo došli, na svu sreću ugasili su požar, ali slike koje smo videli nikada neću zaboraviti.

Gazdinstvo Mesaroš nestalo u požaru/Foto: Telegraf

- U štali je bilo 15 teladi, vrednost jednog teleta je oko 400 evra. Na svu sreću krave nisu bile u štali već na ispaši, ne mogu ni da zamislim šta bi bilo da su i krave bile unutra. Izgorela je kompletna šupa, deo pomoćnog objekta i krovna konstrukcija. Sin je na svu sreću odmah izašao iz kuće. Strašno šta nam se dogodilo - sa suzama priča nesretni čovek.

Gazdinstvo Mesaroš već deceniju se uspešno bavi stočarstvom i ratarstvom. Proizvode i prodaju mleko,a kako saznajemo u požaru im je izgorela i muzilica.

Šteta je ogromna jer su Mesaroši pre izvesnog vremena renovirali deo za stoku.

Tačan uzrok požara još se pouzdano ne zna, ali se pretpostavlja da je varnicu izazvao kratak spoj na električnoj instalaciji/Foto: Telegraf

-Ne znam šta ćemo i kako ćemo dalje jer objekti nisu osigurani. Svi su nam pomogli, komšije su pritrčale,ali za obnovu dosta treba, značiće nam svaka pomoć - kaže nam Vilmoš.

Tačan uzrok požara još se pouzdano ne zna, ali se pretpostavlja da je varnicu izazvao kratak spoj na električnoj instalaciji. Uviđaj su izvršili organi PU u Kikindi, prema još nezvaničnim informacijama šteta je milionska.

(D.Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S. M.

    15. maj 2018 | 19:00

    Porenuti akciju solidarnosti. A država odmah da intervenise da mu se obezbedi stoka, grsdjevindki matetijal...

  • S

    15. maj 2018 | 23:13

    Kakve crne pare i bakraci, kad pomislim na tu patnju nesrecniu zivotinja...pare ce se skupiti nadoknaditi, a zivoti nazalost ne mogu...

  • Samsung

    15. maj 2018 | 21:19

    Nemamo mi svest o osiguranju.Sve su nam to prevaranti..a kada se ovako nesto dogodi,e zasto se nisam osigurao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA