≫ 

Užas kod Svilajnca: Lopovi pretukli nepokretnog starca i njegovu suprugu, pa im ukrali novac i zlato

Nesrećni ljudi su srpski gastarbajteri

  • 4

Dva maskirana razbojnika, za kojima policija traga, preksinoć su pretukli i opljačkali stariji bračni par gastarbajtera iz Kušijeva kod Svilajnca, iz čije su kuće odneli 300 evra i veću količinu zlatnog nakita.

Dva dečaka skočila sa Niške tvrđave: Policija istražuje detalje nesreće

Na meti pljačkaša bio je Vladislav R. (70), koji se inače zbog veće bolesti kreće pomoću hodalice, ali i njegova supruga Divna.

Razbojnici su bili maskirani Foto-ilustracija: Profimedia/Petr Švancara - ČIF

- Pljačkaši su oko 21 sat ušli u dvorište supružnika i prvo što su uradili je da su isključili strujnu sklopku i ostavili starce u mraku. Vladislav je izašao iz kuće kako bi popravio kvar. Lopovi su to iskoristili i napali starca. Jedan ga je udario u lice i oborio na pod - priča izvor upoznat sa istragom.

Za to vreme drugi lopovo je ušao u kuću i savladao Divnu, vezao joj ruke i noge i počeo da je ispituje, uzvikujući "Gde su pare?". Nesrećna žena je pokušala da mu objasni da novac ne drže u kući, ali su razbojnici nastavili da insistiraju, čak su je i davili rukama kako bi je naterali da prizna gde drži devize.

- Zelepili su joj usta trakom i pretukli je, a zatim izvršili premetačinu kuće. Uspeli su da nađu oko 300 evra i zlatan nakit. Kuću su po begu zaključali sa spoljne strane - kaže izvor.

Meštani smatraju da su lopovi iz sela Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Svesti je prvi došao Vladislav, dovukao  se do prozora i počeo da doziva u pomoć. Niko od meštana ga nije čuo. Starac je uspeo da se domogne mobičnog telefona, kojim je pozvao svoju rođaku. Ona je alarmirala policiju. Zbog povreda Vladislav je završio u bolnici u Ćupriji, dok su Divnine ozlede lakše.

Prema rečima meštana, Vladislav i Divna su godinama radili u Nemačkoj, gde su stekli i penziju. Zbog toga su najverovatniji i bili na meti pljačkaša.

- To je sigurno neko iz sela, neko ko je dobro znao koliko novca oni imaju, te da je Vladislav bolestan i teško pokretan. Policija neka prvo pročešlja selo - kažu meštani Kušijeva.

(Blic/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    16. maj 2018 | 08:14

    Krajnje je vreme da se napravi zakon o privatnoj imovini,imovini kao svetinja,da niko nemoze nepoznat i nepozvan da udje,da covek ima puno pravo da brani oruzjem u okviru svog poseda,a onaj ko udje nasilno kazne da budu velike za primer drugima koji misle da izvrse takvo delo.

  • Ratko

    16. maj 2018 | 08:33

    Pistolj za pojas i danju i nocu i samo ga smakni drugo resenje nema.

  • Čika Jova

    16. maj 2018 | 08:25

    Ovo su hrabri ljudi. Kad ih policija otkrije, ako je selo normalno, niko sa njima i njihovim familijama da nema kontakt. Da ih izoluju za pamet i njima i svim ostalima u selu. To je veća kazna nego 10 meseci zatvora, uslovno godinu dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA