Prikolica puna lešnika, a iz njih izronile glave migranata: Carinici na Batrovcima otkrili avganistansku porodicu u kamionu iz Turske (FOTO)

- Sajla kamiona je bila vidno oštećena pa je carinicima bilo jasno da se u tovaru najverovatnije kriju ilegalni migranti - objašnjavaju u Upravi carina

  • 2

Na graničnom prelazu Batrovci carinici su u prikolici turskog kamiona otkrili migrantski bračni par sa dvoje maloletne dece iz Avganistana.

Tvrdili da je vozač iz Jagodine bio pijan kada je školskim autobusom punim dece sleteo s puta, a on nije liznuo alkohol 35 godina

Carinici su porodicu zatekli u kamionu turskih registarskih oznaka koji je prevozio lešnike ka Švajcarskoj.

U kamionu otkriven migrantski bračni par sa dvoje maloletne dece, Foto: Uprava carina

- Sajla kamiona je bila vidno oštećena pa je carinicima bilo jasno da se u tovaru najverovatnije kriju ilegalni migranti. U prikolici među lešnicima zatim su zatekli bračni par iz Avganistana sa dvoje maloletne dece - objašnjavaju u Upravi carina.

Tokom jučerašnjeg dana na izlazu graničnog prelaza Šid takođe su zabeležena dva pokušaja ilegalnog prelaska granice.

Desila su se i dva ilegalna pokušaja prelaska granice u Šidu, Foto: Uprava carina

Najpre je vozač kamiona bugarskih registarskih oznaka, koji je prevozio metalne konstrukcije od Bugarske do Slovenije, prijavio carinicima tragove na prikolici. Ušavši u tovarni deo carinici su zatekli četvoricu muškaraca koji su im rekli da su iz Avganistana.

Migranti su otkriveni u još jednom kamionu, takođe bugarskih registarskih oznaka, koji je prevozio nameštaj iz Bugarske za špansko tržište.

Migranti otkriveni u kamionima bugarske registracije, Foto: Uprava carina

Na istom prelazu je 14. maja zabeležen pokušaj porodičnog prelaska preko granice u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je saobraćao na relaciji Bugarska - Španija prevozeći staklenu ambalažu.

- Zahvaljujući mobilnom skeneru videle su se ljudske siluete u prikolici. Otkrivena je tročlana avganistanska porodica. U pitanju su roditelji i dete predškolskog uzrasta - navode nadležni.

Carinici u otkrivanju migranata koriste skenere, Foto: Uprava carina

VIDEO: Zaplenjeno više od 30.000 neprijavljenih evra koje je suvozač u džipu krio u svom koferu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije mi jasno

    16. maj 2018 | 18:42

    Zasto nisu pustili ljude da prodju...zasto ih zadrzavaju u Srbiji...muce i njih i nas Oni zele na zapad i mi treba da im pomognemo da odu tamo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA