≫ 

Legija molio sud da mu veruje: Da pripadnici JSO nisu u zatvoru, istorija Srbije bi danas bila drugačija

- U JSO nije mogao da bude bilo ko. U jedinici je vladala spartanska atmosfera, niko nije komentarisao naređenja, i ona su se izvršavala - rekao je Legija u svojoj završnoj reči

  • 6

- Dobro znam šta je istina i zato vas molim da mi verujete. Prava zamisao ovog cirkusa i tendencija optužnice je kvalifikacija dela kao oružana pobuna. To daje jak pečat, ali do danas nisam video da je izveden jedan dokaz - rekao je na suđenje Milorad Ulemek Legija u svojoj završnoj reči.

Zbog oružane pobune JSO tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Legiju: Iako nije bio na njenom čelu, imao je ključni uticaj

Objašnjavajući kakav je sastav ljudi bio u JSO, koju tužilaštvo tereti za oružanu pobudu 2001:

- U JSO nije mogao da bude bilo ko. U jedinici je vladala spartanska atmosfera, niko nije komentarisao naređenja, i ona su se izvršavala. U njoj su bili profesionalci koji su služili državi, a neki od njih su nažalost sada u zatvoru. Da nije bilo tako možda bi današnja istorija Srbije, bila drugačija.

Legija je detaljno opisao kakva je disciplina vladala u JSO/ Foto: e-stock.us/bibiphoto

Ulemek je dalje u svojoj završnoj reči istakao da centralno mesto u optužnici zauzima Dušan Spasojević.

- Spasojević je "zvezda" optužnice, a on je ustvari bio partner službenika Vlade. Zaključak ću ostaviti vama, jer ja nisam dovoljno pametan da shvatim o čemu se ovde radi, kao i veoma zanimljiv izbor svedoka tužilaštva od kojih nijedan nije rekao da je JSO imao oružanu pobunu, već upravo suprotno da je reč o protestu  - završio je Ulemek.

VIDEO Taktička vežba "Sadejstvo 2018",u prisustvu predsednika Srbije:

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džo

    17. maj 2018 | 13:44

    Zamislite gospodo moja draga Ramuš Haradinaj i Hašim Tači koji su vršili terorizam u našoj državi sada su glavni na Kosovu a naš brat Legija branio srpski živalj i državu sa svojom jedinicom i gde je sada on gospodo moja bruka.

  • Marinela

    17. maj 2018 | 15:04

    Podrška ovome čoveku, ima mnogo istine u tome što priča

  • Jovke

    17. maj 2018 | 18:47

    Greh je da ovakav VITEZ truli u zatvoru. Pravda za Legiju !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA