Optužena policajka koja je bila u vozilu ubijenog Baltića

Pištolj je nakon ubistva bacila u kontejner

  • 3
Davorin Baltic, policajka

Foto: MUP Srbije, Milena Djordjevic

Više javno tužilaštvo podiglo je prošle nedelje optužnicu protiv Marije Nikolić, policajke koja je u trenutku ubistva pripadnika kavačkog klana Davorina Baltića bila sa njim u kolima, piše KRIK.

Užas u Nišu: Tinejdžera tukli i gasili mu cigarete po telu, tražili zlato koje je navodno ukrao

Njoj se na teret stavlja nedozvoljeno nošenje oružja, rečeno je novinarima KRIK-a u Višem tužilaštvu u Beogradu. Optužnica je poslata sudu koji treba da je potvrdi ili vrati tužilaštvu na dopunu.

Baltić je ubijen u januaru Foto: MUP, Wikipedia/Niels Noordhoek

Baltić, inače državljanin Crne Gore, ubijen je početkom januara dok je kolima ulazio u garažu u Ulici internacionalnih brigada na Vračaru.

Dvojica napadača ispalila su na automobil više hitaca, a Baltić je preminuo na licu mesta.

U trenutku ubistva sa njim je u kolima bila i Marija Nikolić, policajka zaposlena u Policijskoj stanici Vračar, koja je tada bila na dužnosti. Ona je pištolj marke “glok“ iznela iz garaže i bacila u kontejner u susednoj ulici. Nikolić je u međuvremenu suspendovana.

U krivičnoj prijavi koju je policija nekoliko dana posle događaja podnela tužilaštvu, policajka je bila sumnjičena za ometanje pravde, kako su tada iz MUP-a naveli za N1.

Pištolj je bacila u kontejner Foto: pixabay.com

Optužnicom koja je podignuta prošle nedelje na teret joj se stavlja nedozvoljeno nošenje oružja, rečeno je novinarima KRIK-a u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Direktor policije Vlаdimir Rebić izjavio je da je ubijeni muškarac od ranije poznаt crnogorskoj i srpskoj policiji i da je reč o o obrаčunu kriminаlnih grupа.

Prema pisanju podgoričkih “Vijesti“ koje se pozivaju na policijske podatke, Baltić je visokopozicionirani član kavačkog člana iz Kotora, koji je od 2014. u sukobu sa rivalski škaljarskim klanom iz istog grada.

Nerešeno ubistvo koje potresa Srbiju moglo bi da bude rešeno. O čemu se radi, pogledajte u videu.

(Telegraf.rs/N1/KRIK)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    18. maj 2018 | 15:50

    Већ подигнута оптужница? Браво за наше правосуђе!!! Могла је да оде и у редовну пензију док они не подигну оптужницу. Шалу на страну, није смела бити ни тренутка на слободи после оног што је урадила.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA