Nastradali pilot je više od svega voleo da bude u vazduhu, a stradao je baš na mestu iznad kog je obožavao da leti: Napravio je fatalnu grešku i to ga je koštalo života?

Goran Petrović je prilikom penjanja na veću visinu iznenada izgubio kontrolu nad letelicom i pao je na njivu

  • 8

Iskusni pilot Goran Petrović (48) iz Beograda i njegova prijateljica Olivera Marić (42) nastradali su u Zemunu u Goranovom sportskom avionu najverovatnije njegovom greškom, pokazali su prvi rezultati iz istrage, piše Informer.

Ovo je Olivera koja je poginula posle pada aviona: Bila je samohrana majka dvoje dece (FOTO) (VIDEO)

Petrović je prilikom penjanja na veću visinu iznenada izgubio kontrolu nad letelicom i pao je na njivu, nadomak aerodroma "13. maj" u Zemun polju, s kog su poleteli. I on i njegova prijateljica su na mestu poginuli.

Ovo je pilot koji je poginuo kod Zemun Polja

Kako se saznaje od izvora bliskih istrazi, Olivera nije bila na letačkoj obuci, a komande na njenom mestu u avionu CH601 "Zenair" su bile blokirane, pa je letelicom upravljao samo Goran. Nesreća se desila u 32. minutu leta. Goran pre toga nije prijavio nikakav problem preko radio-veze.

Snimci i fotografije sa mesta pada aviona: Kolege poginulog pilota objašnjavaju kako je došlo do jezive nesreće (FOTO) (VIDEO)

- Petrović je imao važeću dozvolu za letenje, a let je bio uredno prijavljen. Pilot je krenuo avionom, bio izvesno vreme u niskom letu, a zatim je krenuo u penjanje pod uglom od oko 30 stepeni. Dok se peo, avion se naglo zaneo udesno i ušao u režim nekontrolisanog leta, gde pilot nije mogao da upravlja avionom - kazao je izvor iz istrage.

Pao sportski avion kod Zemun Polja: Poginuli muškarac i žena

Boško Todorović, kolega nastradalog pilota, kaže da je Goran živeo za letenje i da je bio iskusan i dobar pilot.

- Goran je voleo da leti više od svega, a nastradao je na mestu iznad kog je najviše voleo da leti. Koristio je svaku priliku da poleti svojim avionom... U sredu predveče došao je u hangar u Zemunu sa tom prijateljicom, koju je vodio sa sobom na letenje nekoliko puta od februara. Svi smo je znali samo površno... Goran se tog dana pozdravio sa svima nama, popričao i otišao da pripremi avion - kaže Todorović.

DETALJNO PROVERIO AVION

Prema njegovim rečima, Goran je detaljno pregledao avion i proverio gorivo.

- Svi smo čuli kad je startovao motor, radio je normalno... Nakon toga su uzleteli. Tačno u 32. minutu leta dogodila se nesreća. Goran pre toga ništa nije javljao preko radio-veze, nije prijavio da ima nekih problema ili nešto slično - priča Todorović.

On dodaje da Goranova prijateljica nije bila ni na kakvoj obuci sa Goranom:

- To mogu da tvrdim jer Goran nije bio instruktor. On je jednostavno bio zaljubljenik u letenje i voleo je tu svoju strast da približi drugim ljudima, da ih provoza, da im dočara sve to. Posle nesreće došli su ljudi iz Centra za ispitivanje udesa u vazduhoplovstvu, ispitali su i sve nas na aerodromu.

ODLIČAN PILOT I PLEMENIT ČOVEK

Todorović ističe i da je Goran bio odličan pilot i plemenit čovek.

- Goran ima auto-servis, jer je po struci bio automehaničar. Kada god bi neko od nas pilota i njegovih prijatelja dovezao kod njega automobil na popravku, retko kad je hteo da naplati. Imao je veliko srce... - kaže on.

Drugovi Gorana Petrovića su se potresnim porukama na Fejsbuku opraštali od stradalog pilota.

"Zmaju, večno si mi u srcu. Leti i smej se", "Hvala ti što si mi pomogao da se oslobodim straha od letenja. Znam, letiš i dalje, samo na nekim drugim visinama", "Odleteo si nam, baš na nebo koje si najviše voleo. Nastavi svoj let s anđelima"...

VIDEO: Mesto pada aviona u Zemun Polju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BB

    19. maj 2018 | 05:58

    Zaljubljenik u avionei zene

  • АЛЕКСАНДАР ЏУНИЋ

    19. maj 2018 | 10:40

    Као и обично, кривица се баца на пилота. Искусном пилоту то не може да се деси, осим ако није дошло до отказа мотора или команди, што је ствар за преиспитивање службе, одговорне за одржавање авиона. Друго је питање, зашто није оженио ту самохрану мајку, јер да јесте, не би је сигурно возао унаоколо, ако ништа више, оно барем због деце. Треће питање је - колико се бивших и садашњих "пријатељица" крсти и захваљује Богу, што су остале живе, након рискантне петпарачке авантуре.

  • Zoran

    19. maj 2018 | 13:51

    Nadam se samo da ce deca od ove,dve cerke, ziveti sa svojim ocem.Valjda je on na zemlji,bez sklonosti ka "letenju",kao sto mu je bila bivsa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA