Bejzbolkom pretukao maloletnika ispred kafića u Boleču, a onda mu zario nož u srce. Ovo je njegova kazna

Oštećeni je upućen da imovinsko-pravni zahtev ostvari u parničnom postupku

  • 12

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora A.D. (28), jer je 2009. godine ispred kafića u Boleču ubio maloletnog M.G. kojeg je najpre udarao bejzbol palicom, a potom mu zario nož u srce.

Ovom presudom, odbijene su sve žalbe i potvrđena je odluka Višeg suda u Beogradu kojom je A.D. osuđen na 12 godina zatvora za krivično delo ubistvo, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda. Oštećeni je upućen da imovinsko-pravni zahtev ostvari u parničnom postupku.

Razbojnik koji je oteo milion dinara iz menjačnice u Žarkovu, pa se sakrio u obližnju zgradu dobio 4 godine zatvora

A.D. je osuđen jer je 22. novembra 2009. godine nakon svađe prišao M.G. i više puta ga udario bejzbol palicom po glavi i telu, nakon čega je došlo do tuče dve grupe mladića koji su bili sa njima u društvu.

U jednom trenutku A.D. je nožem udario M.G. u levi potključni predeo, nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život, usled čega je pok. M.G. preminuo, navodi se u potvrđenoj presudi. U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno cenio sve okolnosti koje su od značaja za krivičnu sankciju izrečenu prema A.D.

Od olakšavajucih okolnosti sud je imao u vidu da je neosuđivan i da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio mlađe punoletno lice, imao je 19 godina.

Međutim, sud je imao na umu i da je ubio mladog čoveka, njegovo ponašanje posle ubistva, kao i da se pripremao "za ovakav čin tako što je sa sobom poneo bejzbol palicu i nož".

- Apelacioni sud je mišljenja da je kazna zatvora u trajanju od 12 godina adekvatna i dovoljna da bi se sa njom postigla svrha kažnjavanja kao i svrha izricanja krivičnih sankcija - navodi se u odluci.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momak

    19. maj 2018 | 15:40

    Pa ovo je sprdacina od sudstva. Olaksavajuca okolnost za neosudjivanje i sto ima 19 godina?!? Gde mi to zivimo?!?!? Presuda posle 10 godina skoro uzassss...

  • Požarevljanka

    19. maj 2018 | 18:16

    Pa onda nije lud onaj naš sugrađanin što je deset godina čekao na osvetu za smrt sina, završio obećano i sad sa osmehom šeta po Zabeli.

  • Vladimir

    19. maj 2018 | 14:27

    Ovo je smišljeno ubistvo.Poneo bejzbol palucu i nož.Malo je i 40 godina a 12 da nije žalosno bilo bi smešno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA