≫ 

Turci su rekli da nemaju šta da prijave, ali naš carinik je video jastuk na zadnjem sedištu. Odmah je pozvao pojačanje (FOTO)

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos konvertovanih franaka u vrednosti od po 10.000 evra

  • 4

Carinici su u saradnji sa policijom 18. maja, na izlazu graničnog prelaza Gradina, zaplenili više od 100.000 neprijavljenih švajcarskih franaka, saopštila je Uprava carina.

Kada je audi švajcarskih registarskih oznaka oko ponoći stigao na red za kontrolu, 52-godišnji vozač, državljanin Austrije, i švajcarski državljanin na mestu suvozača, obojica turskog porekla, rekli su da nemaju ništa da prijave.

Više od 100.000 franaka pronađeno je u jastuku, Foto: Carina

Carinik je "nanjušio" skupocen sat u pošiljci i rešio da je otvori. Pored su bile glava i kandža retke ugrožene životinje (FOTO)

Detaljnim pregledom automobila carinici su otkrili da se u čarapi ušivenoj u jastuk koji se nalazio na zadnjem sedištu, nalazi čak 117.000 švajcarskih franaka.

Novac je bio sakriven u čarapi u jastuku, Foto: Carina

U džepovima pantalona putnika pronađeno je još 3.000 franaka. Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos konvertovanih franaka u vrednosti od po 10.000 evra, dok je ostatak od 96.000 "švajcaraca“ privremeno zadržan, navedno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA