Zorana iz Niša mesec dana pred penziju ubio viljuškar: Inspekcija utvrdila da nije bio osposobljen za rad koji ga je koštao života (FOTO)

Inspekcija rada je ustanovila da Zoran Mitić nije bio osposobljen za rad, pa će protiv firme u kojoj je radio biti pokrenut prekršajni postupak

  • 7

Nišlija Zoran Mitić (63) koji je je sinoć preminuo u niškom Kliničkom centru od posledica povreda koje je zadobio kada je na njega pao viljuškar, za mesec dana je trebalo da ode u penziju. Nesrećni čovek bio je zaposlen u prevozničkom preduzeću "Nišekspres", a prihode je dopunjavao povremenim poslovima u firmi PD "Balkan DOO Niš" gde ga je i zadesila tragedija. Inspekcija rada je ustanovila da nije bio osposobljen za rad koji ga je koštao života pa će protiv ove firme biti pokrenut prekršajni postupak.

Radnika pregazio viljuškar u Nišu: Vozilo nekontrolisano krenulo i pokosilo nesrećnog čoveka

Kako saznajemo, do tragedije je došlo prilikom istovara viljuškara koji je u doteran u „Balkan Servis“, ogranak firme „Balkan DOO Niš“ radi popravke.

Zoran Mitić, Foto: Telegraf

- Zoran je kamionom dovezao viljuškar i pomoću čekrka sa vitlom je počeo da ga skida. Na njegovu nesreću, došlo je do nekontrolisanog odmotavanja sajle, pa je viljuškar skliznuo sa kamiona i pao na njega, pre nego što je uspeo da se skloni – kažu naši sagovornici iz istrage.

Čovek je zadobio stravične povrede, zbog čega je hitno operisan, ali je dva sata nakon nesreće preminuo.

SUPRUGA JEVROSIMA: BIO VEOMA OPREZAN I PAŽLJIV, TO NE LIČI NA NJEGA

- Pacijent je zadobio prelom grudnog koša, karlice, rupturu dijafragme, a kobne su bile višestruke povrede abdominalne aorte usled čega je došlo do masivnog krvarenja – saopšteno je iz niškog Kliničkog centra.

Zoranovu porodicu teško je pogodila vest o njegovoj smrti, naročito što je brojao dane do odlaska u penziju.

- Bio je na neplaćenom odsustvu u „Nišekspresu“ a u toj firmi je radio povremeno, kada bi ga pozvali. Tog jutra je kao i obično otišao na posao oko sedam sati, trebao je da se vrati do pet. Zabrinula sam se što je kasnio pa sam ga pozvala telefonom, ali se nije javljao. Ubrzo me pozvao vlasnik preduzeća i kazao mi da je Zoran doživeo nesreću. Odmah sam otišla u bolnicu, kada sam čula kakve su povrede, bila sam u šoku. Ne mogu da shvatim kako je mogao da nastrada, on je bio veoma oprezan, i kad bi kući nešto radio pazio bi... Kazali su mi da je postavio neke klocne oko kamiona, a da je on stajao na sredini kada je viljuškar krenuo... To mi je čudno, ne liči to na njega.... Mnogo nam je teško, bio je divan suprug i brižan otac našoj dvadesetpetogodišnjoj ćerki – priča Zoranova supruga Jevrosima.

Viljuškar skliznuo s kamiona i pao na Mitića, Foto: Telegraf

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je Inspekcija rada obavila uvidjaj na mestu nesreće.

- Ustanovljeno je da je radnik zadobio tešku povredu sa smrtnim ishodom prilikom istovara viljuškara sa kamionske dizalice koji je vršio sa kolegom. Takođe, utvrđeno je i da je stradali čovek bio radno angažovan od strane PD „Balkan DOO Niš“ ugovorom o privremeno povremenim poslovima od 17. aprila 2018. godine, bez prijave na obavezno socijalno osigruanje i nije bio osposobljen za bezbedan i zdrav rad zbog čega će u skladu sa zakonom biti pokrenut prekršajni postupak – navodi se u saopštenju Ministarstva.

Osnovno javno tužilaštvo je saopštilo da je naložilo policiji da prikupi obaveštenja o ovom događaju radi ustanovljavanja da li postoje elementi nekog krivičnog dela.

Po povređenog Mitića su bile kobne povrede abdominalne aorte usled čega je došlo do masivnog krvarenja, Foto: pixabay.com

Niko od nadležnih iz firme u kojoj se dogodila nesreća nije želeo da govori o Zoranovoj smrti. Na molbu novinara da razgovaraju sa vlasnikom, iz firme je izašao čovek koji je tvrdio da on to nije, ali nam je kazao da nemamo razloga da se tu zadržavamo jer nikakvu informaciju nećemo dobiti. Na telefon firme javila se devojka koja je takođe kazala da neće komentarisati ovaj događaj.

Zoran Mitić će biti sahranjen sutra na groblju u selu Dolac odakle je rodom.

VIDEO: Kamion bez vozača išao 60 metara u rikverc

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • andjela

    24. maj 2018 | 07:13

    Strasno,iskreno saucesce porodici.Da je kojim slucajem ovaj nesrecni covek ziveo u normalnoj drzavi ne bi morao da radi povremeno i na drugom radnom mestu pa ne bi doslo do tragedije.

  • Andrija

    24. maj 2018 | 07:58

    Tragedija.Nesretan covek.Puna Srbija je takvih firmi.Nikog ne obucavaju.Bez zdrastvenog pregleda,socijalnog,penzionog.Kada bi videli vlasnikov vozni park verujem da je jaci od neke firme u Nemackoj koja postoji 50 god.

  • Филозоф

    24. maj 2018 | 07:29

    ПРОШЛА СУ ВРЕМЕНА, КАДА СУ БИЛЕ ПОТЕБНЕ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА РАДНО МЕСТО. САДА ЧЛАНСКА КАРТА, И ИДЕШ ДА РАДИШ. НЕ ГОВОРИМ ЗА КОНКРЕТАН СЛУЧАЈ, АЛИ.... А КАДА СЕ ДЕСИ, СВИ ПЕРУ РУКЕ, БЛА, БКА, БЛА...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA