≫ 

Filmski snimak velike akcije srpske policije: Uhapšeno 67 osoba, zaplenjeno 80 kg droge i vatreno oružje, otkrivene i dve laboratorije (VIDEO)

Akcije su sprovedene na teritoriji 27 policijskih uprava u Srbiji

  • 9

U više odvojenih akcija policija je uhapsila 67 osoba, oduzela 83,1 kilogram droge i zaplenila izvesan broj pušaka i drugog vatrenog oružja.

Mladi Srbin otišao u Teksas da radi i živi američki san... tamo je i poginuo: Porodica skuplja novac da njegovo telo vrati kući

Protiv 129 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku, dok je još osam osoba uhapšeno po prethodno raspisanim potragama.

Oduzeto je ukupno 83,1 kilogram droge, od čega je 82,8 kilograma marihuane, oko 28,6 grama heroina, 79,5 grama kokaina, 116,4 grama amfetamina, 179 komada tableta ekstazi.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 25 osoba, dok su protiv 58 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku. Takođe, na teritoriji Beograda i Sombora otkrivene su dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Akcije su sprovedene na teritoriji 27 policijskih uprava u Srbiji, a akcenat je bio na suzbijanju prodaje droge u neposrednoj blizini škola i školskim dvorištima. Pripadnici MUP-a oduzeli su i 13 puška, od čega dve poluautomatske, 10 pištolja i 287 komada municije različitog kalibra, a zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšeno je i zadržano osam osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 13.

Uhapšeno je i 20 izvršilaca krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, dok su u redovnom postupku krivične prijave podnete protiv 42 osobe. Svi oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 235 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

Osim krivičnih dela iz pomenutih oblasti, uhapšeni su i osumnjičeni, koji se terete da su izvršili krivična dela teška telesna povreda, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljene polne radnje, polno uznemiravanje, zlostavljanje i mučenje, nedozvoljen prelaz državne granice, kako se navodi u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    24. maj 2018 | 14:30

    Kao stalno hapse a droge sve vise medju omladinom

  • Ja

    24. maj 2018 | 14:42

    Na svakom splavu ima vise

  • Lucifer 1.

    24. maj 2018 | 14:47

    Hapsi policijo,pravosuđe ako hoće neka osudi,druge metode nema ili je ova najuspešnija.Ono što kažu da je zabranjeno,e tu ljudi hoće,prokleto je prokleto,trebalo bi biti*što nije dobro za sebe ne čini drugom*,ali nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA