Tri Radovca ubijena su za šest meseci, a smrt četvrtog u zatvoru dugo je bila pod velom misterije (FOTO)

Serija smrti plavo-belih navijača nastavila se sinoć

  • 21

Ubistvo još jednog navijača Rada, 26-godišnjeg Ognjena Žanića, koje se sinoć odigralo na Čukarici, treća je smrt simpatizera ovog kluba u poslednjih pola godine. Sva trojica muškaraca ubijena su u Beogradu hicima iz vatrenog oružja.

Ispovest oca ubijenog Radovca ispred "Nane": Znao sam ja kakav je moj sin ali i kakvo je to mesto!

OGNJEN ŽANIĆ (26)

Ispred ulaza u stambenu zgradu tri metka ispaljena su u Ognjena Žanića prošle noći. On je u teškom stanju dovezen u Urgentni centar, gde je usled ozbiljnih povreda preminuo. Kako se na licu mesta pričalo, mladić je bio jedan od "Radovaca".

Za njegovim napadačem policija intenzivno traga, a kako nezvanično saznajemo, za sada nema indicija da je ubistvo Žanića posledica sukoba navijačkih klanova.

Za ubicom Žanića i dalje se traga Foto: Instagram

Dok za Žanića svi tvrde da je bio primeran mladić, a početak istrage da boje koje je bodrio nemaju veze sa njegovom smrću, ostali ubijeni navijači bili su od ranije poznati policiji i pravosuđu.

PETAR ARSIĆ PEKA (38)

Jednim hicem u glavu ubijen je 28. februara Petar Arsić Peka (38) u beogradskom naselju Vidikovac.

Prema priči svedoka, ubistvu je prehodio sukob dve navijačke grupe - četiri na četiri. Jedan od navijača pucao je u Arsića, koji je na mestu ostao mrtav. Za ubistvo je osumnjičen Strahinja Đ, a kao njegov saučesnik Ljubomir L. Obojica su pobegla sa lica mesta, ali je Ljubimir uhapšen dve nedelje kasnije.

Inače, Arsić je već bio poznat policiji kao višestruki izvršilac teških krađa i razbojništava, zbog čega je i dva puta osuđivan. Navodno, on je pripadao jednoj od frakcija navijačke grupe Rada, a između njih je u poslednje vreme bilo nekoliko sukoba.

Arsić je ubijen u februaru Printskrin: Youtube/pink.rs/Facebook/Petar Arsic

ALEKSANDAR SAVKOVIĆ (27)

U pucnjavi ispred kluba "Nana" na Senjaku 17. decembra u ubijen je Aleksandar Savković (27). Savković je imao pozamašan kriminalni dosije u kome su, kako su preneli mediji, stajale i optužbe za ubistvo u pokušaju, drogu, oružje, nasilničko ponašanje, razbojništvo... Savković je bio pripadnik navijačke grupe Rada - Junajted Fors.

Pucnjavi je prethodila svađa više gostiju diskoteke, koja je eksalirala u razmenu vatre u kojoj je ubijen Savković, a teško ranjen Adija Iseinović (29).

Policija je sumnjala da je sa Savkovićem blizak Strahinja Đ, za kojim se traga zbog ubistva Arsića.

Zbog zločina ispred "Nane" uhapšen je Nedeljko Grbović (46), koji je na saslušanju u policiji izjavio da ima prekide u pamćenju i da se ne seća ničega od trenutka kada je skočio na pištolj koji je držao ranjeni Isainović.

Savković je ubijen u decembru Foto: Instagram.com/vovavolkov3, Google Maps

ALEKSANDAR PAVLOVIĆ SALE (34)

Još jedna smrt u redovima Radovaca potresla je ovu navijačku družinu. Prošlog septembra u zatvorskoj ćeliji pronađeno je beživotno telo još jednog simpatizera banjičkog kluba, Aleksandra Pavlovića.

Nagađanja da je reč o nasilnoj smrti ili predroziranju preseklo je saopštenje iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije. Po zvaničnom izveštaju, Pavlović je umro prirodnom smrću.

On je  u Sremskoj Mitrovici služio kaznu od šest godina od 2014. kada je osuđen zbog neovlašćene proizvodnje i prodaje droge. Trebalo je da izađe oktobra 2019. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marica

    25. maj 2018 | 20:32

    kakvo etiketiranje,navijaci ovo,navijaci ono... a da ovi mozda nisu bili kriminalci? ja sam “navijac” pa mi nije palo na pamet da zbog toga ikoga ubijem,a ne verujem ni da bi mene neko... Za 15 godina koliko idem nisam upoznao nikog ko je po profesiji ‘navijac’. Po profesiji su nesto drugo a navijaci su vikendom kad igra njihov klub...

  • Идемо Делије

    25. maj 2018 | 21:01

    радовци радовци ви сте чудна раја...

  • Ivana

    25. maj 2018 | 22:24

    Stavili ste na Ogija nalepnicu navijac!Ne!On je pre svega bio pravnik,drug,zastitnik,omiljen medju zenama,dzek,sin,brat,unuk.Sram vas bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA