≫ 

Lekar iz Kruševca tražio je od pacijentkinje pare, pa je uhapšen zbog primanja mita

Osumnjičenom Vladislavu Simiću je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sproveden Višem javnom tužilaštvu

  • 40

Lekar specijalista Doma zdravlja u Kruševcu Vladislav Simić (63) uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo primanje mita.

On je uhapšen u nastavku akcije na suzbijanju korupcije u kojoj su učestvovali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije i Posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Sumnja se da je on, da bi izvršio pregled i uradio neophodne testove, koje je u okviru svojih službenih ovlašćenja bio obavezan da izvrši, od pacijentkinje zahtevao i primio novac u iznosu od 100 evra, saopštio je MUP.

Osumnjičenom Vladislavu je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena Simonovic

    27. maj 2018 | 14:23

    Sramota je šta se smešta ovom čoveku! On se ljuti na pacijentkinje koje idu privatno da plaćaju preglede i analize jer sve to može da se uradi u d.z.Kriv je jedino što nikad ni jednu ženu nije vratio. Uvek je sve pregledao i zakazane i one druge.Trebalo bi protestvovati protiv ovog hapšenja.

  • Luka

    27. maj 2018 | 20:55

    NAMEŠTALJKA!!! Privedeni lekar je lekar koji ima ocenu 9,8 i preko 6000 izabranih pacijenata (prosečna ocena u Srbiji svih lekara je 6, skoro 7), drugi je u je u Srbiji po uspešnosti – po oceni svog rada i po broju izabranih pacijenata. A ovo je nameštaljka sujetnih kolega koji ga ne vole jer jedini dolazi u 7:00 na posao i završava u 14:00, pacijente ne zakazuje već prima kako koga stigne, plus i zakazane. Dok svake subote dolazi u 8h kako bi završio posao oko gledanja pločica za Papa testove. Ovaj doktor voli mnogo da priča, i zato, ponavlja se već viđeno, da neko ko ima veliki jezik bude ućutkan lažnim prijavama

  • Aleksandra

    27. maj 2018 | 12:40

    Jos sam u soku. COvek uopste nije takav. On je jedini doktor koji valja. Ovo je cista namestaljka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA