Glavni heroinski diler Beograda pokušao da se sakrije iza drveta, ali ga je ubica sustigao i nemilosrdno izrešetao

Njegovo telo primetile su komšije iza oraha preko puta zgrade u kojoj je živeo

  • 17
Radovan Laketić Foto: MUP Srbije, Pixabay

Pljevljak Radovan Laketić (37), poznat kao jedan od glavnih heroinskih dilera u Beogradu, likvidiran je sa nekoliko metaka u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo u naselju Veljko Vlahović na Voždovcu. Kako Blic saznaje, on je pokušao da se sakrije od ubice, međutim nije uspeo. 

Kako saznajemo sa lica mesta, Laketić je, po svemu sudeći, primetio svog egzekutora pa je preko parkinga trčao sve do žbunja u blizini zgrade. Tu je pokušao da se sakrije iza drveta, međutim ubica ga je stigao i izrešetao na licu mesta. Njegovo telo pronađeno je tek jutros kada su ga primetile komšije iza oraha preko puta zgrade u kojoj je živeo.

Noćas je u Beogradu ubijen glavni narko-diler: Sve o Radovanu Laketiću čije je telo pronađeno na Voždovcu

Kako javlja reporter "Blica" sa lica mesta, u travi su i dalje vidljivi tragovi krvi. Komšije kažu da su poznavale žrtvu, da su ga sretale u zgradi, međutim dalje nisu želele da komentarišu.

Izašao iz zatvora, pa ubijen

Radovan Laketić, iz Pljevalja, nedavno je izašao iz zatvora gde je bio zbog trgovine drogom. Na Banjici je 2009. godine uhapšen u trenutku kada je seo u automobil, a u rancu je imao dva kilograma heroina i više od kilogram smese paracetamola i kofeina.

Radovan Laketić, Foto: MUP

Pretresom su kod njega pronađena i dva mobilna telefona, kao i 700 evra. Sumnja se da su ga policajci sprečili da stigne do uličnih dilera i podeli im "robu", ali i uzme novac. U njegovom prisustvu policijski službenici su pretresli stan koji je iznajmio na Banjici.

U njemu su tada pronađeni još 25 paketa sa više od 19,5 kilograma heroina, sedam paketa sa 6,4 kilograma paracetamola i kofeina, blizu pola kilograma kokaina, osam grama hašiša, 25 grama laktoze za miksovanje, dva miksera s tragovima heroina, digitalne vage za precizno merenje... Ulična vrednost droge procenjana je na oko 500.000 evra.

Treća karika lanca trgovine drogom

- Imamo operativna saznanja da je Laketić jedan od glavnih snabdevača heroinom beogradskih narkomana. On je, moglo bi se reći, treća karika, odmah posle "bosa" i organizatora šverca... Laketić je bio ne samo glavni kurir, već i distributer za Beograd - naveo je tada izvor iz istrage.

Prema informacijama iz policije, ovaj Pljevljak drogu je nabavio u Turskoj i sa svojim turskim saradnicima upakovao je u đonove muških gumenih papuča, a potom utovario u kombi. Vozilo je sam dovezao do Beograda.

Interesantno je da je Laketić tada iznajmio još jedan stan u Beogradu - u Vidskoj ulici imao je "štek" za novac. Tamo je pretresom pronađeno 69.040 evra. Sve mu je to privremeno oduzeto.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gidri

    2. jun 2018 | 06:16

    Ne mogu da verujem da za te kolicine droge koju su nasli kod njsega, nije zaglavio dozivotnu robiju. Ali, to je Srbija danas, na veliku zalost.

  • Косилица Хонда

    2. jun 2018 | 05:48

    У Малезији вешају и за 50 грама, а не 19,5 кг, тако да ова господа врло брзо схвате, да се од тог посла неће хлеба најести.

  • St

    2. jun 2018 | 08:18

    Kad ste znali da je glavni što ga niste uhapsili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA