Podignuta optužnica protiv američkog marinca uhapšenog u Beogradu: Član Foki imao je kod sebe pištolj sa izbrisanim brojem

Pripadnici "Foka" sprovode tajne antiterorističke operacije, ima ih stotinak, i poznati su kao mornarička grupa za specijalne ratne operacije

  • 4

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv bivšeg američkog marinca, pripadnika elitne jedinice "Foke", koji je uhapšen u stanu u Beogradu.

Optužnica je podneta protiv Danijela Dejvida Korbeta i još trojice srpskih državljana zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Američki marinac koji je imao zadatak da ubije nekog važnog u Beogradu bio još od Božića

Pored Korbeta, optuženi su i N. V, N. P. i N. A. zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, precizirala je portparolka tužilaštva Tatjana Sekulić.

Korbet je uhapšen 31. januara u jednom stanu na Novom Beogradu, kada je kod njega pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem. On se nalazi u pritvoru, koji mu je, odlukom Višeg suda u Beogradu, produžen 23. maja. Žalio se na produženje pritvora, a o žalbi će odlučiti Apelacioni sud.

Optužnicu protiv Korbeta i ostalih još nije potvrdio sud.

Hapšenje američkog marinca u Beogradu izazvalo je pažnju madija posle izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića da je on uhapšen u stanu u Beogradu i da je kod njega nađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem.

Ilustracija hapšenje/ Printskrin/MUP

Korbet je, kako su preneli mediji, zaposlen u firmi "Rejven militari", čiji je suvlasnik Džej Futlik, nekadašnji specijalni asistent Bila Klintona. Bio je pripadnik Tima 6, elitne jedinice američkih marinaca, poznate kao "Foke".

Pripadnici "Foka" sprovode tajne antiterorističke operacije, ima ih stotinak, a baza im se nalazi u Dem Neku u Virdžiniji, i poznati su kao mornarička grupa za specijalne ratne operacije (DEVGRU).

Pored ostalog, locirali su i ubili vođu Al Kaide, Osamu bin Ladena, 2011. godine, u Pakistanu.

Aktivnosti jedinice nadgleda Zajednička komanda za specijalne operacije (JSOC), koje nadgledaju američke vojne snage Delta. Mornarički "Tim 6" toliko često sarađuje sa američkom kontraobaveštajnom agencijom da ih ponekad zovu "pretorijanska garda" CIA, navode svetski mediji.

VIDEO: Oteli muškarca, pa tražili otkup: Pali u Beogradu prilikom primopredaje novca

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    5. jun 2018 | 20:44

    Ako hoce da ide kuci neka kaze ko ga je i zasto ga je poslao...ako nece,zemlja ce da ga pojede! I njemu treba reci ovako,pa neka bira! Dosla gadna vremena prijatelju moj!!!

  • Putin R.S

    5. jun 2018 | 19:07

    A ja pomislio da ste ga pustili

  • Milivoje

    5. jun 2018 | 20:57

    Sada je to teroristička ekipa, možda je naka bila anti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA