Sahrana dva najbolja druga: Jedva izvukli živu glavu u udesu, a sad ih ubi struja

Prvo je stradao Dragiša, a onda i Selimir, kad je pokušao da mu pomogne

  • 0

Dragiša Mitrović (66) i Selimir Radosavljević (64) iz Srednjeva, nastradali su zbog strujnog udara, u Dragišinoj automehaničarskoj radionici.

Na lice mesta, na koje je izašao dežurni zamenik višeg javnog tužioca iz Požarevca, utvrđeno je da je smrt nastupila usled strujnog udara. Obdukcija nije naložena, jer se radi o zadesnoj smrti, pa su tela predata rođacima radi sahrane.

Porodica se priprema da danas sahrani Dragišu Foto: TPK NEWS

Ova tragedija desila se dok su dvojica drugova varila jedan automobil u radionici. Zbog neispravnog strujnog kabla na koji je bila priključena sijalica, došlo je do kratkog spoja, a onda i do strujnog udara. Prvo je stradao Dragiša, a onda i Selimir, kad je pokušao da mu pomogne. Oni su stradali ujutru, a tela su otkrivena uveče, kad je jedan Dragišin prijatelj došao da ga potraži jer se nije javljao na telefon. Inače, i jedan i drugi nemaju porodicu, jer se nisu ženili.

Prema rečima meštanina Srednjeva Jezdimira Veljkovića Dragiša i Selimir imali su i jedan saobraćajni udes, ali su obojica preživela, da bi sada, nažalost, obojica stradala u radionici .

- Dragiša je bio veoma dobar čovek i nema toga čoveka u Srednjevu kome on nije na neki način pomogao. I Selimir je bio nalik Dragiši. Zbog sličnog karaktera su se celog života družili I jedan drugog omagali. Sudbina je, valjda, htela da zajedno odu u smrt. Šteta za obojicu I za selo koje ne pamti ovakvu tragediju – sa setom priča meštanin Jezdimir Veljković.

Komšija stradalih Jezdimir Veljković Foto: TPK NEWS

Neki meštani upućeni u slučaj kažu da do strujnog udara je došlo zbog toga što se kabal na kome je bila sijalica ovlažila i da je struja prvo udarila Dragišu, a Selimir je instiktivno, dok se Dragiša grčio od udara, pokušao da mu pomogne uhvativši Dragišu za rame, ali je on tako uspostavio strujno kolo i sa sobom, tako da je struja i njega usmrtila.

Selimir je sahranjen juče, a Dragiša će danas. Prema pričama meštana, radi se o vrednim i dobrim ljudima.

- Dragiša je radio ranije kao varilac, a Selimir je bio poljoprivrednik. Selimir nema nikog u porodici, a Dragiša ima brata po majci u Beogradu - kazao nam je meštani Oliver Vujčić.

Šteta u radionici mogla je da bude mnogo veća, jer je u njoj bilo dosta benzina, ali je stradao samo auto na kome su Dragiša i Selimir radili. U Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu rekli su da neće biti nikakvih prijava, jer se radi o zadesnoj smrti.

(Telegraf.rs/tpknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA