≫ 

Tri moguća scenarija koja su dovela do nezapamćene nesreće na Divčibarama (FOTO SA LICA MESTA)

Vozač "tojote" je na kolonu dece naleteo dok su prelazila ulicu u blizini hotela "Pepa"

  • 40

Vozač "tojote" Vladimir V. (43) iz Beograda biće saslušan sutra u Osnovnom tužilaštvu u Valjevu. U međuvrmenu, pojavila su se tri scenarija koja su mogla da dovedu do kobne nesreće u kojoj je jedan dečak izgubio život.

Mogući scenariji i uzroci nesreće na Divčibarima:

1. OTKAZIVANJE KOČNICA

2. OSVRTANJE NA ZADNJE SEDIŠTE GDE JE BILO DETE VOZAČA

3. GLEDANJE U MOBILNI TELEFON

Kako saznajemo, istražni organi utvrđuju da li su vozaču, koji je uleteo u grupu dece dok su prelazila ulicu u blizini hotela "Pepa" na Divčibarama, otkazale kočnice, kako je rekao u policiji, ili se okrenuo prema svom maloletnom detetu, koje je vozio na zadnjem sedištu.

Postoji snimak nesreće, vozač na Divčibarama nije kočio? Trebalo je da se deca danas vrate kući, a otišla su autobusom sa jednim praznim mestom

Ne isključuje se ni mogućnost da je vozač, neposredno pre nesreće, gledao u svoj mobilni telefon. Snimak kamere sa obližnje prodavnice je pokazao da se vozač "tojote" kretao velikom brzinom ka koloni dece, a na licu mesta nije bilo tragova kočenja.

Mesto na kome se dogodila stravična nesreća Foto: Printskrin RTS

U nesvakidašnjoj nesreći koja se dogodila juče oko 10 časova je nastradao Aleksa D. (10) iz Subotice, učenik OŠ "Miloš Crnjanski", dok dve devojčice lakše povređene i one su nakon ukazane pomoći u valjevskoj bolnici istog dana puštene na kućno lečenje.

Vozač "tojote" je na kolonu dece naleteo dok su prelazila ulicu u blizini hotela "Pepa".

Hotel u kome su deca boravila Foto: Telegraf

Iako su mu učiteljice i rekreator mahali, da bi se zaustavio, on je uleteo u grupu dece i na licu mesta usmrtio desetogodišnjeg dečaka.

Očevici u šoku posle ovakve tragedije Foto: Telegraf

VIDEO Ovaj popularni pevač je priznao krivicu za saobraćajnu nesreću:

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siniša

    13. jun 2018 | 18:59

    Koliko ovdje ljudi gluposti pišu, to je strašno.! U zakonu o bezbjednosti u saobraćaju jasno piše da je pješak obavezan da prijedje kolovoz preko pješackog prelaza ukoliko se on nalazi na udaljenosti manjoj od 50 metara.! Ako pješački prelaz ne postoji u neposrednoj blizini onda je obavezan da to učini na najbezbednijem mjestu (po vlastitoj procjeni).! Vozač motornog vozila je dužan da svoje vozilo zaustavi na bezbjednoj udaljenosti i da omogući pješaku da prijeďje kolovoz bez obzira na to gdje on prelazi kolovoz....! Zamisli molim te učiteljica kriva.

  • Divčibarac

    13. jun 2018 | 19:07

    Pitanje za Opštinu i mesnu zajednicu zašto na Divčibarama postoji samo jedan trotoar i koliko košta da se uradi i drugi od dečijeg odmarališta do centra da bi se ovakve situacije predupredile u budućnosti.

  • Cika Velja

    13. jun 2018 | 16:41

    Blejao u mobilni...nikakva tri scenarija!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA