≫ 

Policijski sindikat Srbije: Nedopustiva je relativizacija napada na policiju

Reakciju i oštru osudu napada od strane ministra Nebojše Stefanovića, sindikat to ocenjuje kao "naglu brigu države za policajce"

  • 4

Nakon brutalnog napada na kolege policajce koji se dogodio juče kod Lazarevca, prilikom obavlјanja njihovih redovnih zadataka, na dužnosti, Policijski sindikat Srbije, umesto da stane na stranu svojih kolega i zauzme se za njih, navodi da se "policajci koriste u propagandno-političke svrhe".

Napad na policajce ne sme se tolerisati, to je napad na državu: Reakcije ministara unutrašnjih poslova i odbrane

Reakciju i oštru osudu napada od strane ministra Nebojše Stefanovića, a koji se oglašava i apeluje na javnost i nadležne institucije uvek tražeći najoštrije kazne za počinioce napada na policajce, Policijski sindikat Srbije to ocenjuje kao "naglu brigu države za policajce".

"Šta to zapravo znači? Da su neki napadi manje, a neki više važni? Da je dozvolјeno tući policajce? Skandalozno je da se ovaj policijski sindikat stavlјa na stranu onih koji tuku policiju, koji ih omalovažavaju, snimaju, koji zloupotreblјavaju to što policija zakonito radi svoj posao i čini sve da ih ponizi na različite načine.

Relativizacija napada na policiju nikada nije bila i nikada ne sme biti dozvolјena, i zato smo i mi kao udruženje nekoliko puta javno apelovali na javnost da stane na stranu policije i ukaže na težinu njihovog posla i rizike sa kojima se susreću na radnim zadacima svakoga dana.

Velјku Mijailoviću i njegovom sindikatu poručujemo da je upravo to što on uporno radi korišćenje sebe i svog imena u propagandno-političke svrhe, i da umesto što blati policiju i relativizuje napad na službeno lice, bolјe bi i svrsishodnije bilo da se zauzme za iste te policajce", stoji u saopštenju sindikata policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazarevac

    13. jun 2018 | 22:40

    A zasto jednostavno samo nisu uhapsili Zarka?

  • dragan

    14. jun 2018 | 08:16

    od nebrige do nagle brige put kratak ali molim bez preuvelicavanja

  • Ljubiša

    14. jun 2018 | 09:12

    Vojne i policijske sindikate zabraniti pod hitno...mnogo se oni ''sekiraju''i za policiju i vojsku.SINDIKATI samo gledaju svoju zadnjicu,a najveći su neradnici,neka šušumiga da zavitlava vojni i policijski vrh,a i ostali sindikati ništa nisu bolji u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA