≫ 

Vozač "tojote", kojom je oduzet život Aleksi (10) pušten na slobodu. Tvrdi da su kočnice "otkazale", a za volan je imao posebno opravdanje

Ostao je pri svojoj tvrdnji, iako je vanredni tehnički pregled njegovog automobila pokazao da su u trenutku nesreće bile ispravne kočnice i sistem za upravljanje

  • 23

Vladimir V. (43) iz Beograda, vozač „tojote“ koji je osumnjičen da je usmrtio Aleksu D. (10) iz Subotice, na saslušanju kod tužioca ostao je pri tvrdnji da su mu kočnice na automobilu „otkazale“ u trenutku nesreće, a kako saznajemo on je i pušten na slobodu.

Kako saznajemo, on je pred tužiocem rekao da su mu kočnice bile neispravne, kao i da mu je volan bio „tvrd“. Vozač je ostao pri svojoj tvrdnji, iako je vanredni tehnički pregled njegovog automobila pokazao da su u trenutku nesreće bile ispravne kočnice i sistem za upravljanje na „tojoti“ koju je vozio.

Tužilac je predložio da vozaču, koji je uleteo u grupu dece dok su prelazila ulicu u blizini hotela „Pepa“ na Divčibarama, bude određen pritvor, a on će popodne biti izveden pred sudiju za prethodni postupak u Osnovnom sudu u Valjevu, koji će doneti konačnu odluku.

Kako se jedna rekreativna nastava pretvorila u košmar svakog roditelja: Poslali dete na izlet, a dobili ga nazad u kovčegu

Istražni organi utvrđuju uzroke nesvakidašnje nesreće, a postoji mogućnost da se vozač „tojote“okrenuo prema svom maloletnom detetu, koje je vozio na zadnjem sedištu ili da je koristio mobilni telefon u trenutku nesreće, jer na licu mesta nije bilo tragova kočenja.

U nesvakidašnjoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 10 časova je nastradao Aleksa D. (10) iz Subotice, učenik OŠ „Miloš Crnjanski“, dok su dve devojčice lakše povređene i one su nakon ukazane pomoći u valjevskoj bolnici istog dana puštene na kućno lečenje. Vozač „tojote“ je na kolonu dece naleteo dok su prelazila ulicu u blizini hotela „Pepa“. Iako su mu učiteljice i rekreator mahali, da bi se zaustavio, on je uleteo u grupu dece i na licu mesta usmrtio desetogodišnjeg dečaka.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ПАУН 54

    14. jun 2018 | 16:22

    Само оштре санкције : њега у затвор и одузети ауто и дозволу за вожњу . ДЕТЕ ЈЕ УСМРТИО, ЉУДИ . . . . . .

  • Uzas

    15. jun 2018 | 00:03

    Meni su isto otkazale kocnice, -ljudi to je takav osecaj panike da se ne moze opusati, srecom nisam bio u naseljenom mestu pa sam uz motornonko kocenje i rucnu nakso stao. Danima nisam spavao. Ovo je vrelika nesteca i ne treba traziti linc sad

  • Mlaki

    14. jun 2018 | 18:30

    Vecita borba u Srbiji bahatost , neopreznost , neznanje , primitivizam a to se zna jos od onih sto su nama vladali 500 godina . Kasno je sada sve , mlad zivot je ugasen .Bar da se izvuce pouka iz ove tragedije , ko zna koliko danas potencijalnih ubica upravlja vozilima . Sramota i za sudstvo i drzavu . Minisrarstvo saobracaja i puteva kao i auto skole nula velika kao vrata .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA