Krici parali nebo nad Suboticom: Sahranjen je mali Aleksa koji je tragično nastradao na Divčibarama

Uz beli kovčeg, koji je bio otvoren, bili su njegovi roditelji, Vladimir i Marina, polusestra, bake i deke i rodbina

  • 16

Više od hiljadu ljudi ispratilo je na večni počinak dečaka Aleksu D. iz Subotice, koji je pre dva dana tragično nastradao na Divčibarama.

Vozač "tojote", kojom je oduzet život Aleksi (10) pušten na slobodu. Tvrdi da su kočnice "otkazale", a za volan je imao posebno opravdanje

Aleksa je sahranjen na subotičkom Pravoslavnom groblju kod Dudove šume, a do večne kuće ispraćen je iz kapelice gde je održano i opelo.

Uz beli kovčeg, koji je bio otvoren, bili su njegovi roditelji, Vladimir i Marina, polusestra, bake i deke i rodbina. Uz neutešnu Aleksinu porodicu stajao je veliki broj poznanika, prijatelja i građana.

Nemoćnu tišinu i sveštenikove reči prekidali su jecaji, a majčini krici parali su nebo nad Suboticom.

Kada je kolona iz kapele krenula ka grobnom mestu saobraćaj u Grabovačkoj ulici je zaustavljen u oba pravca, a mnogi koji su došli da isprate Aleksu na večni počinak nisu imali snage da to učine do kraja.

Aleksa Dimitrov sahranjen na subotičkom Pravoslavnom groblju kod Dudove šume Foto: Facebook

- Poznajem Aleksinu baku. I svako ko poznaje tu porodicu zna koliko su to dobri ljudi. Uvek su pomagali drugima. Zar to ne bi trebalo da im se vrati srećom. Ovo je strašna tragedija. Ne mogu da zamislim kako će roditelji, kako će moja prijateljica bez unuka. Kako čovek uopšte prihvati i shvati ovako nešto. Aleksa je bio izuzetno dete. Inteligentan. Voleo je sport i bio je uspešan u sportu. Divno dete. Nikada ga nećemo prežaliti. Nikada - rekla je za "Blic" starija žena koja je napustila kolonu i sela na jednu od klupa.

Prema nezvaničnim informacijama roditeljima dece koja su bila na rekreativnoj nastavi sa Aleksom kada se dogodila tragedija je ostavljeno da sami odluče da li će doći na groblje.

Mesto na kom je poginuo mali Aleksa Foto: Printskrin RTS

Organizovanog ispraćaja nije bilo jer su deca već pretrpela veliki šok i traumu, ali je škola u toku prepodneva organizvala komemorativni skup. Oš "Miloš Crnjanski" je preduzela sve mere da zaštiti decu i prosvetne radnike i pružena im je adekvatna stručna podrška neophodna u situacijama koju su doživeli.

Aleksa je poginuo 11. juna, poslednjeg dana petodnevnog boravka na Divčibarama na rekreativnoj nastavi, kada je na kolonu decu naletela „tojota“ kojim je upravljao V. V. (43).

Dečak je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, dok su dve devojčice zadobile povrede koje su im sanirane u valjevskoj bolnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA