≫ 

Muškarac koji je ispalio rafal u Nišu bio na uslovnoj slobodi: Da ga policajac nije savladao, imali bismo masakr veći od onog u Velikoj Ivanči

Iz zatvora je trebao da izađe u tek u decembru ali je veće Višeg suda usvojilo zahtev njegovog branioca i odobrilo mu uslovni otpust

  • 34

Ivan Pavlović (32) koji je u nedelju oko tri sata ujutro na Trgu kralja Milana pucao iz automatskog oružja ranivši tom prilikom pet osoba od kojih dve teško, 25. aprila izašao je na uslovnu slobodu iz Kazneno popravnog zavoda gde je izdržavao zatvorsku kaznu od pet godina i dva meseca zbog više od 14 krivičnih dela.

Iz zatvora je trebao da izađe u tek u decembru, ali je veće Višeg suda usvojilo zahtev njegovog branioca i odobrilo mu uslovni otpust.

Oporavlja se povređeni policajac iz Niša: Reagovao je hrabro, goloruk je krenuo na cev

Ivan je rafalnu paljbu osuo po Aleksandru Đ. (30) radniku obezbeđenja „Manile“ kivan što je izbačen iz lokala zbog maltretiranja osoblja. Veće žrtve sprečio je policajac Miloš Milošević (31) koji ga je uhvatio za cev kalašnjikova, usled čega je zadobio devet metaka u obe natkolenice. Njegove kolege su upotrebile oružje, ranile napadača u nogu pa je uhapšen, dok se i dalje traga za dvojicom njegovih prijatelja koji su takodje bili umešani u krvavi obračun.

Da policajac nije napadaču spustio cev kalašnjikova, imali bismo masakr veći od Velike Ivanče.

Kako saznajemo, Ivan je višestruki povratnik u vršenju različitih krivičnih dela sa elementima nasilja. Međutim, koristio je slabosti pravosudnog sistema da se izvuče bez ili sa minimalnom osudom.

Noć pucnjave Foto: telegraf

- Njemu je 2016. izrečena uslovna osuda zbog izazivanja opšte opasnosti jer je devet godina ranije u diskoteci u selu Popovac udario jedno lice drškom pištolja a zatim pucao u plafon. Suđeno mu je i za pokušaj razbojništva jer se teretio da je 2011. godine u toaletu kineskog tržnog centra sa još dvojicom pajtaša tukao jednog čoveka koji je uspeo da im pobegne. Za to delo je prvostepeno oslobođen i na tu odluku se tužilaštvo žalilo.

- Viši sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i dva meseca za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja i pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. U zatvoru je bio od 28. januara 2015. godine, njegov branilac je u februaru ove godine zatražio uslovni otpust, veće Višeg suda je odbilo zahtev ali je Apelacioni sud ukinuo njegovu odluku i zatražilo ponovno odlučivanje. Nakon toga Viši sud mu je odobrio uslovni otpust, koji je podrazumevao Ivanovu obavezu da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja policiji – kažu naši sagovornici iz istrage.

Policajac heroj Foto: Telegraf

Međutim, na uslovnom otpustu Ivan je nastavio da divlja. Kako je ustanovljeno, u vozilu kojim je izlazio u grad, nosio je automatsku pušku koju je potegao čim mu se ukazala prva prilika što je moglo da košta glave mnogo Nišlija, da nije bilo hrabrog policajca Miloša Miloševića koji mu se goloruk suprotstavio.

VIDEO Steafnović obišao upucanog policajca u Nišu:

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    18. jun 2018 | 23:11

    I? Ko je sada kriv? Pa on je nepopravljiv. To sud mora da zna.

  • Valentina

    18. jun 2018 | 23:33

    E da ima kakvog dobrog zakona za ove povratnike pa sad druze jedno 20 godina robije za ovih 5 neduznih ljudi...Pa da izadjes u Decembru 2048 bez uslovnog pustanja i “dobrog vladanja”.

  • Kole

    19. jun 2018 | 07:25

    On pet godina za silna razbojništva, a čovek za neregistrovanu prikolicu traktora dobio 40 dana zatvora.Kao da je zakon pravljen da štiti kriminalce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA