≫ 

VREME JE ZA NOVU "SABLJU": Pitanje je dana kada će kriminalci u svojim obračunima proliti i nevinu krv po beogradskim ulicama

Čini se da kriminalnom miljeu debelo gori pod nogama, jer više ne bira ni vreme ni mesto likvidacija

  • 38

Vitezovi asfalta, heroji, uzori, legende, carevi i kraljevi. Nekrunisani i krunisani. Tako ih zovu deca koja na istom tom, beogradskom asfaltu, odrastaju. Oni toj istoj deci diluju najprljavije supstance koje ih razaraju, uvlače ih u poslove za koje ih nijedan roditelj ne vaspitava. Iste te "legende" ubijaju se međusobno usred bela dana po Beogradu. Dižu automobile u vazduh jedni drugima na pešačkim prelazima, presreću se i "bacaju rafale" po prometnim ulicama, punim nedužnih prolaznika. Zbog istih tih "heroja", niko se više ne oseća bezbedno.

Horor usred dana u Beogradu: Eksplodirao džip na Autokomandi, delovi auta leteli 50 metara u krug (VIDEO) (FOTO SA LICA MESTA)

U centru Beograda, na najprometnijoj raskrsnici na Autokomandi, danas je u 13 sati eksplodirao džip. Usred saobraćajnog špica. Poginuo je Siniša Milić, član klana Luke Bojovića. Kako niko više nije čak ni povređen, evo, ne znamo. Ne zna niko. U blizini je autobuska stanica, u blizini su i pešački prelazi, ispred i iza njega bile su kolone automobila.

Ovakav akt, s obzirom na način na koji je izveden i na mesto i vreme izvršenja, s punim pravom može da se okarakteriše kao teroristički čin. Po svetu se ovakvi napadi dešavaju svakodnevno, u Beogradu malo ređe, ali njihova težina je ista.

Foto: Telegraf

Čini se da kriminalnom miljeu debelo gori pod nogama, jer više ne bira ni vreme ni mesto. Ovo su dani kad su izgleda rešili da se bore do istrebljenja. Zbog učestalih likvidacija u po bela dana, običan čovek ne može, a da se ne uplaši da će slučajno stradati u sukobu mafije. Dok prelazi pešački, ide u nabavku, vodi dete u vrtić, čeka tramvaj na stanici...

I porede se ti neki, nazovi kriminalci, sa onim iz devedesetih. Samo što se tad, čak i u tim likvidacijama, znao red. Ubijani su članovi klanova nekako sistematski, noću, na mestima na kojima nije bilo svedoka, očevidaca, potencijalnih nevinih žrtava.

A sad, kriminalni milje od Beograda pravi divlji zapad.

Automobil je eksplodirao nasred raskrsnice/ Foto: Telegraf

Da ne grešimo dušu o beogradske kriminalce, nisu ništa bolji ni ovi po Novom Sadu, Nišu, Kruševcu... Rešetaju se i oni po centru grada, po kafićima i trgovima, dok običan svet ispija svoju popodnevnu kafu. Pa se ta kafa rasprši po stolu, a taj običan svet zalegne na zemlju. Samo, nekako se čini da se poslednje dve godine sav onaj najgori talog iz kriminalnog sveta nastanio u prestonici. I ne čudi, ipak je ovde najveće tržište. Čega? Pa, svega.

Možda je vreme za novu "Sablju". Podsećamo da se u 2003. godine, nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, policija beskompromisno obračunala s organizovanim kriminalnim grupama i pohapsila ozloglašene članove zemunskog klana. U pritvoru su se tad našli svi oni za koje je postojala osnovana sumnja da su upleteni ili bili u vezi sa organizovanim kriminalom - “krupne ribe” beogradskog podzemlja, republički tužioci, sudije, policajci, estradne zvezde, lekari, novinari, razni savetnici...

MARADONA UPUCAN ISPRED VRTIĆA

Pre samo dva meseca, celo Pančevo bilo je pod opsadom od ranog jutra. Tada je MMA borac, Vladimir Jovanović Maradona, odveo dete u vrtić. Po izlasku iz ove dečije ustanove, u 7:30 ujutro, upucan je sa sedam metaka u stomak. U prometnoj, nastanjenoj ulici, ujutro, ispred vrtića punog dece.

Jovanović je poznat kao problematičan muškarac, preke naravi, koji je mogao da se potuče u svakom trenutku.

Krvav automobil ispred vrtića/ Foto: Privatna arhiva

ĐAVO LIKVIDIRAN TAČNO U PODNE

Samo šest dana kasnije, kod Prvog osnovnog suda na Novom Beogradu došlo je do pucnjave u podne. Začuli su se pucnji i tada je likvidiran Gorgije Gorg Darmanović, poznat i pod nadimcima Mesar i Đavo. U ovog srpskog špijuna iz Južne Afrike ispaljeno je nekoliko hitaca i reč je o profesionalnom ubistvu zbog načina na koji je ubijen - napadač je ispalio u žrtvinu glavu dva hica, što govori da nije trebalo da bude nikakvog upozorenja, već da je naručilac tražio da Darmanović definitivno bude ubijen.

Parking ispred kog je ubijen Darmanović/ Foto: Telegraf

PREŽIVEO 3 ATENTATA, 4. BIO KOBAN

Ivan Ćirić (39), kog su atentatori jurili godinama, četvrti pokušaj ubistva nije preživeo. Od ta četiri, upečatljiva su poslednja dva jer su oba izvršena u toku dana. Najpre je 8. februara 2017. ispod njegovog automobila podmetnuta je bomba, koja je eksplodirala u naselju Braće Jerković na Voždovcu, oko 9:30. U blizini mesta eksplozije su brojne prodavnice i kuće, a prasak je ugrozio prolaznike koji su se u tom trenutku zadesili na pešačkom prelazu.

Kako je ovaj pokušaj smaknuća preživeo, atentatori su se primirili do oktobra iste godine, kada je ubijen iz vatrenog oružja, a hici su došli sa skutera u pokretu. Iz ovog obračuna se nije izvukao živ, a sve se desilo u 11:30.

Ćirićev automobil koji je eksplodirao/ Foto: Marko Todorović

10 METAKA IZ ŠKORPIONA NA TRAMVAJSKIM ŠINAMA

Vlastimir Milošević (33), upucan je oko 8 ujutro u centru Beograda i preminuo na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta. Bio je poznat po nasilničkom ponašanju i hapšen zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja telesnih povreda. Milošević je, inače, bio angažovan i kao obezbeđenje beogradskih splavova.

Ubica je u Miloševića ispalio 10 metaka iz škorpiona sa prigušivačem, ali je ovaj uspeo da istrči iz zgrade na ulicu. Dok je bežao, pao je pored tramvajskih šina. Ubica ga je sustigao i ispalio mu još šest metaka u glavu.

Likvidiran je na tramvajskim šinama/ Printskrin: Tanjug/Zoran Stanić

Kako niko nije povređen u svim ovim likvidacijama (pored meta), kao što već rekoh - evo ne znamo. Prost zaključak bi bio da ih je čuvala sreća. Ali, sreća je varljiva. Ne bih da prizivam nesreću, ali pitanje je dana kad će na nekom pešačkom stradati i nedužan čovek, kada će u školi ili vrtiću biti proglašeni dani žalosti zbog zalutalog metka. Zbog nečijih neraščišćenih narkomanskih, dilerskih, kriminalnih računa.

I što je najgore od svega, mi, obični ljudi, potpuno smo nemoćni. Sva moć je u rukama ovih samoproklamovanih bogova, vitezova, legendi asfalta.

VIDEO Raznet pripadnik klana Luke Bojovića na Autokomandi:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA