≫ 

Odbegli robijaš harao po Nišu: Pao posle 38 krađa, napao policiju dok ga je hapsila

Za njim je bila raspisana poternica jer je pobegao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici

  • 2

Niška policija uhapsila je D.R. (39) iz okoline Sombora, koji je na području Niša od oktobra prošle godine izvršio 38 krađa na taj način što je ulazio u stanove, najčešće preko balkona, koristeći odsustvo vlasnika i odnosio novac i zlato koje je prodavao ovdašnjim zlatarama, pričinivši vlasnicima štetu od 5,6 miliona dinara.

Za njim je bila raspisana poternica jer je pobegao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, a prošle godine iznajmio je stan u Nišu i odmah počeo lopovski pohod.

- Najčešće je krao u naseljima Duvanište, Čalije, Donja Vrežina i Durlan gde su mahom porodične kuće. Policija ga je locirala na Bulevaru Nemanjića u

jednoj kladionici ali je drski kradljivac čim je primetio patrolu pokušao da pobegne. Policija ga je sustigla ali se ni tada nije predavao, već se opirao hapšenju.

Zbog toga će protiv njega osim za teške kradje biti podneta krivična prijava za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti ali i za falsifikovanje isprave jer su kod njega pronadjene dve falsifikovane lične karte, jedna crnogorska a druga hrvatska - kažu sagovornici iz istrage.

- D.R. je 8. novembra 2016. godine pobegao iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici gde je trebao da operiše bruh. Izdržavao je zatvorsku kaznu takodje zbog kradja a na slobodu je trebao da bude pušten 2020. godine. On je odmah nakon hapšenja vraćen u zatvor u Sremsku Mitrovicu gde će mu kazna biti produžena za vreme koje je nakon bekstva proveo na slobodi.

VIDEO Zatvorenici rešili problem pasa lutalica:

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina boli 01

    25. jun 2018 | 14:08

    Koliko su ga brzo našli uspeo da 38 krađa realizuje, ili je on brzo radio ili se dobro krio.

  • Zoran

    25. jun 2018 | 17:56

    I te zlatare sve pohapsiti znali su da kupuju ukradjenu robu po vrlo niskoj ceni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA