Profesor (61) iz Smedereva dobio tri godine zatvora zbog primanja mita

D.P. je osuđen jer je kao profesor i član ispitne komisije omogućio da nekoliko učenika da unapred dobiju ispitna pitanja i polože ispite

  • 4

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri godine zatvora profesora Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu D.P. (61) jer je u više navrata primio mito kako bi vanrednim učenicima te škole omogućio da polože ispit bez savladavanja celokupnog gradiva.

Lekar iz Kruševca tražio je od pacijentkinje pare, pa je uhapšen zbog primanja mita

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Smederevu kojom prema D.P. pored zatvorske kazne za krivična dela primanje mita i trgovina uticajem izrečena i mera oduzimanja imovinske koristi od krivičnog dela u ukupnom iznosu od 144.360 dinara, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Takođe, potvrđena je i kazna za S.K. koji je zbog davanja mita i trgovine uticajem uslovno osuđen na godinu i po dana zatvora sa rokom provere od pet godina.

D.P. je osuđen jer je kao profesor i član ispitne komisije omogućio da nekoliko učenika da unapred dobiju ispitna pitanja i polože ispite.

Za to je prema presudi uzimao novac.

VIDEO: Zaplenjeno više od 30.000 neprijavljenih evra koje je suvozač u džipu krio u svom koferu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista senior

    7. jul 2018 | 12:59

    Umesto u penziju ode profesor na robiju, sam je tako odlučio.

  • Brana

    7. jul 2018 | 13:14

    Eeeee kad bi zagrebali malo ozbiljnije trebalo bi nam na desetine novih zatvora koliko bi musterija bilo,od osnovnih do faksa ima na hiljade prosvetara kojo izimaju mito a ovde su se kola slomila na nekom jadniku kojo je izabran da bude zrtveno jagnje i da ga razvlace po medijima da bi se videlo kako kod nas ima zakona...

  • Omon🇷🇸🇷🇺

    7. jul 2018 | 14:03

    Ok pozdravljam to,ali nije on jedini treba poceti od vrha da se ciste ti ljudi. Nikad se to nece iskoreniti jer veliki uzimaju nejveci mito,a za njih zakon ne vazi nego tako uhvate nekog za 50€ neko mora da bude zrtveno jagnje da bi se videlo kako se radi nesto....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA