≫ 

Ušli smo u sobu "Transice Jovanice", odakle je krenula da se obračuna s dečkom Markom: Kasapio ga je dok nije iskrvario nasmrt (VIDEO)

- Mama, ja neću u miliciju, valjda neće da umre. Ja ću da se ubijem ako on umre. Ja ga mnogo volim - ispričao je majci Goran Abdulov, koji je sebe zvao Jovana

  • 37

- Da sam ga videla da izlazi iz kuće s nožem te večeri, zaustavila bih ga. Da sam posumnjala da će nešto da uradi, vezala bih ga kanapom za stolicu, da ga sprečim. Ne znam kako će izdržati u zatvoru, on je nežan. Bože, kolika nesreća, a taman je počeo da se pretvara u pravu ženu!

Transvestit Jovana pokušao ponovo da se zadavi, ovog puta s gaćama

Držeći dugačku plavu periku svog sina Gorana, za Telegraf počinje priču Dragica Radojković. Još uvek ne može da veruje da je pre samo tri dana, Goran Abdulov (34), ili “transica Jovanica”, kako sebe naziva, izbo svog dečka Marka Radovića (24). Sve je još uvek sveže i gde god da se okrene, vidi nešto što je podseća na tu kobnu noć, priznaje Dragica.

Celu ispovest majke Dragice Radojković, pogledajte u videu na početku teksta

- Izašao je besan iz kuće i rekao mi da želi da reši stvari sa Markom “kao muškarac”. Imao je na sebi trenerku i patike. Nisam primetila da je nosio išta drugo sa sobom, a pogotovo nož. E, sad, možda ga je negde sakrio. Ako je poneo nož, to je uradio da bi se zaštitio. Marko mu je već duže vreme pretio i tukao ga je. Znam da je tako. Jer, moj Goran ne bi mrava zgazio – priča ona.

Ipak, u nedelju 8. jula, Goran je ušao u iznajmljenu kuću svog momka u Ševinoj ulici u Zemunu i nakon višesatne žučne rasprave ga izbo u predelu stomaka i grudi. Markovo unakaženo telo pronađeno je u lokvi krvi, oko 22 sata na sred ulice, nedaleko od kuće u kojoj se dogodio incident.

Goranova majka kaže da ju je sin pozvao odmah po učinjenom zločinu i sve priznao.

- Kad je ušao u stan, trenerka i patike bili su mu krvavi i sav se tresao . Kroz plač je ponavljao: “Mama, ja neću u miliciju, valjda neće da umre. Ja ću da se ubijem ako on umre. Ja ga mnogo volim. I nisam hteo da uradim mama to. To mi došlo tako, taj trenutak, mnogo me tukao - objašnjava Dragica.

Kako kaže, ona i sin su satima sedeli u kuhinji i pričali.

- Palio je cigaretu za cigaretom i ispijao kafe. Popio je i celu tablu "bensedina"! U jednom trenutku mi je rekao da ide da spava. Otišla sam u sobu i legla, ali mi nešto nije dalo mira. Kad sam ponovo ušla u kuhinju, videla sam ga vezanih nogu i sa kesom preko glave kako se guši. Pritrčala sam i oslobodila ga, a zatim udarila šamar, jer je već počinjao da gubi svest. Nije mi dao da zovem hitnu pomoć, jer se plašio da će da ga zatvore u ludnicu zbog pokušaja samoubistva - seća se majka osumnjičenog Gorana, gledajući u sliku na kojoj je bio dečak.

Foto: Privatna arhiva

Kako ona navodi, Goran i Marko su se posvađali u petak jer je Marko želeo da okonča vezu. Navodno, kad je Goran zatražio da mu Marko vrati novac koji mu duguje, on ga je udario. Zatim je prestao da mu se javlja, a i blokirao ga je na telefonu, kako Goran ne bi mogao da ga kontaktira. Zato je, priča Dragica, Goran i odlučio da ode kod njega u Zemun i obračuna se “u četiri oka”.

Strah i nesigurnost, koji ga prate celog života, su i doveli do ovog nemilog događaja, smatra nesrećna majka.

Foto: Facebook/Marko Radović

- Od malih nogu su ga maltretirali zato što je drugačiji. Tek je Marku, te dve godine koliko su bili zajedno, uspeo da nađe partnera. Ipak, poslednjih meseci su se mnogo svađali, jer je Marko počeo javno da ga ponižava i tuče. Goran mu je pozajmljivao novac i plaćao mu iznajmljeni stan, a ovaj ga je iskorišćavao. Nije moje dete krivo što je takvo rođeno - kaže ona.

U Goranovoj sobi, Dragica nam je pokazala žensku garderobu koju njen sin voli da nosi. U kupatilu je njegova šminka, kozmetika. Roze karmin, koji je najčešće koristio. U želji da uskoro postane žena, Goran se u javnosti predstavljao kao “transica Jovanice”.

Kako izgleda soba "transice Jovanice" pogledajte u videu na početku teksta.

Printskrin: Informer/Pink/Mladen Mijatović

- Ne mogu još uvek da ga zovem “ona”, ipak mi je sin. Tek što je počeo da prima hormonsku terapiju. Za nekoliko meseci je trebalo da ide na operaciju promene pola. Sve smo sredili u Ministarstvu i uspeli da prikupimo novac. Kako će sad moći da prima terapiju dok je u zatvoru? Nikako. Sve će opet da mu se poremeti, nisam živa - odmahuje glavom Dragica, dok pokazuje dve preostale ampule ženskih hormona.

Foto: Nikola Tomić

U Višem javnom tužilaštvu Beogradu Goran Abdulov je danas saslušan, zbog sumnji da je na smrt izbo svog partnera. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi možda ne ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Foto: Nikola Tomić

Na teret mu se stavlja krivično delo ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Celu ispovest majke Dragice Radojković, pogledajte u videu na početku teksta.

(I. Nedić/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragana

    11. jul 2018 | 23:24

    On oduzeo nekom zivot a majka brine o hormonskoj terapiji. Strahota! Nemam nista protiv tih osoba ali imam protiv da to socijalno pokriva a za bolesnu decu nema novca. E to je bruka!

  • zlata

    12. jul 2018 | 00:08

    Pitam se da li je ova majka svesna da je njen sin ubio nekog???Ona objasnjava kako je njen sin nezan i pita se kako ce u zatvoru,a sto ovaj decko koji je ubijen,nikad nece izaci ispid zenlje---nikom nista.Užad,kakvi umovi postoje!!!

  • OOUR

    11. jul 2018 | 23:14

    Ne bojte se gospođo, primiće on terapiju u mardelju, onako, baš pravu, hormonsku. Pretviriće ga u curicu za mesec dana, ima da podvriskuje, k'o da ženi brata!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA