≫ 

Pre mesec dana je forenzičar Šipka predvideo Zoranov izlazak iz zatvora: "Bilo koga da optuže i da tvrde da se zločin desio na nasipu, taj će biti - slobodan čovek!"

Osumnjičeni za ubistvo Jelene Marjanović pušten je iz pritvora nakon skoro deset meseci jer Apelacioni sud nije našao razloge da u njemu ostane

  • 12

Zoran Marjanović, osumnjičeni za ubistvo Jelene, juče je pušten iz pritvora. Mesec dana pre toga, Nenad Šipka, direktor Centra za forenziku, najavio je da će se to desiti tokom ovog leta.

- Rezultat našeg najavljivanja da će Zoran da bude pušten, nije plod pogađanja ili radnji koje su nevezane za struku i nauku, već je plod analize materijalnih tragova. Jednostavno zaključak se sam nametnuo. Ukoliko nemate materijalne dokaze koji ukazuju na počinioca, sasvim je opravdano da Zoran Marjanović bude pušten iz pritvora - započeo je Šipka.

Prema njegovim rečima, bilo je neopravdano stavljanje Marjanovića u pritvor, pa da se tek onda traže dokazi.

Forenzičar Šipka o kretanju Marjanovića nasipom i tačnosti Janine izjave (poslednjih 530 m putanje Jeleninog telefona); oglasila se i sestra pevačice Teodora

- Analiza baznih stanica kao jedan od ključnih dokaza je urađena u januaru mesecu 2018. godine, tri i više meseca nakon što je Zoran bio u pritvoru. Takođe se i na nalaz  sudskog veštaka čekalo 18 meseci, a uobičajeno je da se čeka nekoliko dana - istakao je direktor Centra za forenziku.

Zoran Marjanović Foto: Telegraf

PUŠTANJE ZORANA MARJANOVIĆA NA SLOBODU UKAZUJE NA TO DA TVRDNJE ŠIPKE NISU NEOSNOVANE

- Pre tačno mesec dana sam rekao da će da bude pušten tokom leta jer je to plod razmišljanja. Tvrdio sam da, ukoliko se ne odustane od toga da je ubistvo izvršeno na nasipu, da će Zoran da bude slobodan čovek - objasnio je za Telegraf.rs Nenad Šipka, direktor Centra za forenziku.

Osumnjičeni za ubistvo Jelene Marjanović pušten je iz pritvora nakon skoro deset meseci jer Apelacioni sud nije našao razloge da u njemu ostane.

Nenad Šipka Foto: Marko Jovanović

On sad sa slobode čeka dalji rasplet događaja, da li će se usvojiti optužnica, da li će ponovo biti vraćena na doradu, ili će Tužilaštvo odustati od nje. Dobio sam informaciju da je optužnica ista kao ona koja je bila vraćena, nisam je video, samo sam dobio takvu informaciju. On je, za sada i dalje osumnjičen - kaže Šipka.

ŠTA ĆE DALJE DA SE DESI?

- Ukoliko se ostane pri stavu da se događaj desio na nasipu odnosno da je Jelena udarce, koji su u krajnjoj liniji doveli do njene smrti, zadobila na nasipu i u vodi kanala, Zoran Marjanović će biti slobodan čovek. Bilo koga da optuže i da se drže da se događaj desio na nasipu biće slobodan čovek - rekao je naš sagovornik.

Prema mišljenju Nenada Šipke optužnica ne može da opstane.

- Taj nalaz sudskog veštaka pokazuje da je majica natopljena krvlju u predelu okovratnika. Na osnovu toga se pravi optužnica koja kaže da je dokaz da se događaj odigrao na kanalu. Ta majica je natopljena smešom vode i krvi prilikom transporta Jeleninog leša na Institut za sudsku medicinu. I kako ta optužnica da opstane? - zaključio je razgovor za Telegraf.rs Nenad Šipka, direktor Centra za forenziku.

Jelena Marjanović Pritnskrin: B92

Zoran Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva. Prvu optužnicu od 9. februara, Viši sud je 20. marta vratio tužilaštvu i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari a među njima i da sasluša maloletnu ćerku Marjanovića koja je ispitana u četvrtak, 21. juna.

Jelena Marjanović nestala je 2. aprila 2016. godine a njeno telo pronađeno je u kanalu podno nasipa u naselju Crvenka u Borči.

VIDEO: Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja o ubistvu Jelene Marjanović 1 deo

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prc

    13. jul 2018 | 14:53

    Pohapsiti sve koji su pravili uvidjaj

  • Tanče

    13. jul 2018 | 15:52

    Jas se pitam, ma kakva je to naša država? Ako niste imali dovoljno dokaza, a zašto ste držali čoveka skoro deset meseci u pritvoru?

  • Gospoce

    13. jul 2018 | 14:34

    Nije mi jasno, zasto ne pustite zenu da u miru pociva? Zasto pored Zadruge i pored Parova napraviste jos jedan rijaliti... cim vam prifali tema vi se odmah Marjanovica dohvatite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA