≫ 

Prikupljeno dovoljno dokaza za osuđujuću presudu Marjanoviću

Stefanović: Puštanje iz pritvora ne znači da protiv Marjanovića nema dokaza da je počinio to krivično delo

  • 3

To što je Zoran Marjanović, osumnjičen za ubistvo svoje supruge, estradne pevačice Jelene Marjanović, pušten iz pritvora ne znači da protiv njega nema dokaza da je počinio to krivično delo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je gostujući na Pink tv rekao da policija i tužilaštvo smatraju da su prikupili dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

On kaže da ne želi da komentariše odluke suda, ali da se u javnosti stvorila pogrešna, iskrivljena slika da je Marjanović pušten na sobodu jer nema dokaza protiv njega.

- Pritvor nije krivična sankcija. Pritvor se određuje osumnjičenim, a Marjanović je jedini osumnjičen u ovom slučaju. Osumnjičen je za teško krivično delo, za ubistvo koje je počinjeno na zvesrski, brutalan način - pojasnio je ministar.

Krivični postupak je u toku, dodaje on i napominje da će se sudskom postupku sud opredeliti na osnovu dokaza da li je Zoran Marjanović kriv ili nije kriv.

Nebojša Stefanović; Foto: mup.gov.rs

- Ljudi iz policije i tužilaštva u trenutku kada je podignuta optužnica su smatrali da je prikupljeno dovoljno dokaza koji njega inkriminišu i koji su dovoljnio za osuđujuću presudu. To je suština -  istakao je Stefanović.

Podseća da se pritvor osumnjičenom određuje da ne bi ponovio krivično delo, da ne bi uticao na svedoke, uznemiravao javnost, pobegao iz zemlje.

- Marjanović je devet meseci u pritvoru. Sud je izveo sve potrebne dokaze, obavio saslušanja. Tužilaštvo i policija prikupili su dovoljno dokaza na osnovu naloga suda. Puštanje iz pritvora nema veze da li je neko kriv ili nije kriv -  istakao je Stefanović.

On kaže da ga brine kreiranje atmosfere u društvu i pita se gde je nestala empatija prema ubijenoj Jeleni Marjanović.

- Sud će uraditi svoj posao i dati konačnu reč o tome. Mi smatramo da postoji dovoljan broj dokaza. Videćemo šta će sud reći -  zaključio je ministar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Satanista 1.

    13. jul 2018 | 16:58

    I na kraju ga najviši sud oslobodi svih optužbi kao što biva,i ništa.

  • stvarno?

    13. jul 2018 | 19:52

    Stefanovic pricha glu.....osti. Pa zoran je osumnjichen od 90% srba ali da policija i sud imaju neshto protiv zorana Presudili bi mu. Dokaze koje policija ima nisu chrsti i svaki student prava moze da bude uspeshan branioc zoranu. Bilo bi lepo da istina izadje na videlo da se zena upokoji a ubica da robija. Definitivno je policija i istrazitelji zakazali i napravili propuste u ovom sluchaju

  • Neko tamo daleko

    14. jul 2018 | 23:09

    Nebojši iz Beograda Ne vjerujem isto Kao ni Zoranu Marjanoviću.Hoće li Bog pogledati na ovu jadnicu tamo gore pa pomoći da se zločinci razotkriju jer od Srbijanskog tužilaštva I policije Nema ni pravde ni istine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA