≫ 

Prostitutka iz Jordana puštena iz zatvora u Požarevcu: Ima rok od 24 sata da napusti Srbiju

Dok je bila u zatvoru stigli su nalazi da je Fatema Alesi HIV negativna

  • 17

Prostitutka Fatema Alesi (38) iz Jordana, koja je uhapšena pre 20 dana u Beogradu, puštena je danas iz ženskog zatvora u Požarevcu, ekskluzivno saznaje Telegraf.rs.

Uhapšena prostitutka koja je širila HIV Beogradom: Bila je sa više od 500 muškaraca, dobila samo prekršajnu prijavu

S obzirom na to da je reč o stranoj državljanki kojoj je izrečena mera zabrane boravka u Srbiji, ona nakon napuštanja zatvora ima rok od 24 sata da napusti državu. U slučaju da to ne uradi i da nastavi sa prostitucijom, biće ponovo poslata kod prekršajnog sudije.

Prijavnica ženskog zatvora u Požarevcu gde je boravila prostitutka Printskrin: Google Street View

Ukoliko ne bude imala novca da plati još jednu novčanu kaznu, sudija će joj opet izreći zatvorsku kaznu, ali u dužem vremenskom trajanju.

Kako je Telegraf pisao, Fatema je poslednje vreme boravila oko Glavne autobuske stanice u Beogradu, uglavnom u parku kod Ekonomskog fakulteta, a pre toga je bila u centrima za azil Subotica i Principovac, gde je seksualne usluge pružala migrantima i lokalnim Srbima. Kako su pojedini mediji preneli, pretpostavlja se da je zarazila više od 500 mušterija. Ali, rezultati koji su stigli tokom njenog boravka u zatvoru, pkazali su da nije HIV pozitivna.

Prilikom potrage i svedočenja migranata, pojedinci su, da bi je zaštitili, izjavljivali su da su je neki drugi migranti ubili da skrenu policiju s traga.

Prostitutku je pronašla žandarmerija, a kako nije imala da plati prekršajnu kaznu, poslata je u ženski zatvor u Požarevcu.

Ona još uvek nije dobila krivičnu prijavu za ugrožavanje zdravlja, jer je potrebno da se dokaže da je nekoga stvarno inficirala. Fatema je dobila prekršajnu kaznu za ilegalni boravak u Srbiji.

VIDEO: Pogledajte iza zidina kako izgleda ženski zatvor u Požarevcu

Povećavaju se kapaciteti zatvora u Srbiji:

(K.B. - I.Č./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA