≫ 

Aleksin tata hteo da ide u mrtvačnicu da oživi sina: Porodica se ne miri sa smrću mladića koji se utopio na bazenu u Jakovu

Nakon reanimacije, koja je trajala oko sat i po, lekari su mogli da konstatuju samo smrt nesrećnog mladića

  • 10

Hteli smo da se okupamo još jednom u bazenu i da krenemo kući. Zaronio je i posle svega nekoliko trenutaka neki muškarac je izvukao njegovo telo iz vode jer je primetio da tone. Odmah su počeli da ga reanimiraju. Dok je sve to trajalo, otvorio je oči, pogledao nas, a onda ih zauvek zatvorio. Posle duge borbe za život, na usta mu je potekla krv i samo je izdahnuo.

Tragedija u Jakovu: Tinejdžer se udavio u bazenu, lekari sat vremena bezuspešno pokušavali da ga ožive

Aleksin otac Anđelko celu noć nije spavao, a članovi porodice su ga jedva smirili. On je čak u jednom trenutku hteo da ide u mrtvačnicu da oživi svog sina.

- Anđelko ne može da se pomiri s tim da mu se utopio stariji sin. Odbijao je da mu lekari daju bilo kakvu pomoć i jedva je nekako zaspao juče prepodne. Zatvorio se u kuću i nikako mu nije jasno kako je njegov Aleksa, iskusan plivač i ronilac, visok 186 centimetara, udavio u bazenu dubokom metar i po! Hteo je da ide da ga oživi i vrati kući - rekla je za „Alo!“ uplakana Aleksina baka Dobrila.

U kući, u ulici Dragiše Spasojevića 12 u Boleču, u ponedeljak je vladao muk, a rodbina i prijatelji su dolazili da izjave saučešće Aleksinoj uplakanoj majci Gordani (47), ocu Anđelku (49), sestri Ivani (19) i mlađem bratu F. T. (15), koji je od šoka samo u čarapama tumarao po dvorištu i ulici.

- Moj unuk Aleksa je bio iskusan plivač i ronilac. Bio je zdravo dete i nikad se nije žalio ni na šta. Pre neki dan smo brali šljive i rekao mi je da ćemo pare od prodaje da podelimo, kako bi uštedeo za more. Fleke na sebi nije imao. Trebalo je 13. avgusta da proslavi 17. rođendan, a evo šta se desilo - rekla nam je neutešna Aleksina baka.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Rođaci kažu da su im na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu nezvanično rekli „da je Aleksa preminuo usled davljenja“, ali su odbili da navedu šta je pokazala obdukcija.

Nakon reanimacije, koja je trajala oko sat i po lekari su mogli da konstatuju samo smrt nesrećnog mladića.

Bio je iskusan plivač, a ronio je od svoje treće godine. I tokom kobnog dana, većinu vremena proveo je ispod vode, jer je ronjenje bila njegova ljubav. Prema rečima njegovih prijatelja, bio je dete za primer, uzoran đak i dobar drug. Završio je drugu godinu u Tehničkoj školi "Drvo art" u Beogradu, a svojim dosetkama i šalama je uvek uveseljavao drugare.

- Tog dana smo ja, moja sestra, Aleksine tri drugarice i jedan drug otišli, oko podneva, u Jakovo na bazene. Celi dan smo bili na toboganima, a onda smo svi zajedno, predveče, prešli na veliki bazen, dug 150 metara. Aleksa je rekao: „Idem da ronim iza vas“, a kasnije smo samo čuli čoveka, koji je vikao: „Spasilac, ovde leži mladić!“ i videli momenat kako ga izvlače - ispričala je za „Alo!“ Tamara Cvetković, Aleksina drugarica koja je bila sa njim na bazenu.

Foto-ilustracija: Flickr/Kevin Makice

Porodica tragično nastradalog tinejdžera kivna je na ekipe Hitne pomoći, koje su se, prema njihovim rečima, u Jakovu pojavile nakon 45 minuta.

- Nije nam jasno kako jedan tako veliki privatni kompleks nema sopstvenu lekarsku ekipu. Mi živimo na potpuno drugom kraju grada, a kada su nam javili šta se desilo, stigli smo za svega pola sata, a lekarima je trebalo isto toliko vremena, ako ne i više - sa suzama u očima priča rodbina okupljena u dvorištu porodične kuće, u naselju Boleč.

Kako su za Novosti ispričali zaposleni u "S klubu" u Jakovu, jedan od prisutnih posetilaca, inače doktor po struci, koji se u trenutku nesreće nalazio na bazenu, odmah je pritrčao u pomoć.

Bazen u Jakovu/ Foto: Facebook/S-Klub-Jakovo

- Od kada je izvučen iz bazena sat i po smo se borili za njegov život. Čim je spasilac izvadio telo, pritrčao je čovek koji je lekar i koji je preuzeo slučaj reanimacije. Davao je znake života, borio se, imao je i puls, ali kao da je imao neki problem koji nije mogao da se prevaziđe - pričaju zaposleni iz "S kluba".

Međutim, kako "S klub" u Jakovu pripada opštini Surčin, prvo su kontaktirali sa njihovim lekarskim službama. Radno vreme ove zdravstvene ustanove je do 18 časova, a kako se nesreća desila u 18:45, odmah je pozvana i Hitna pomoć.

Kako "Novosti" pišu, mladić nije imao u sebi ni velike količine vode koje bi izazvale davljenje. Da li je možda reč o nekom drugom uzroku smrti, znaće se nakon završene obdukcije.

Ljube kip umesto sina: Predrag i Jelica četiri i po godine tragaju za ubicom svog jedinca Marka VIDEO

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    17. jul 2018 | 23:09

    Анеуризма пукла,повраћао крв,н немогуће спасти...Ужас,саучешће.

  • Vladimir

    17. jul 2018 | 23:55

    Uzasna tragedija, moje saucesce porodici i prijateljima. Na osnovu ovog teksta Aleksa se nije udavio vec je nesto drugo uzrok smrti. Kakva tragedija!

  • Roditelj

    18. jul 2018 | 00:50

    Neopisiva tuga. Bol i užas. Naj iskrenije saučešće .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA