≫ 

Kosovska policija uhapsila Crnogorce, Srbina i Albanca zbog sumnje da su povezani sa ubistvima i kriminalom

Za osumnjičenima su izdate međunarodne poternice

  • 3

Policija Kosova u Prištini sprovela je akciju identifikacije i hapšenja stranih državljana osumnjičenih za ubistva, za kojima su izdate međunarodne poternice.

Priština jedva dozvolila da telo srpskog mladića, poginulog u Budvi, bude preneto na Kosovo: Policija ga čeka na Brnjaku

Portparol Policije Kosova Daut Hodža je za portal gazetaexpress.com potvrdio da je u Prištini u toku policijska akcija.

- Policija Kosova sprovodi akciju u Prištini koja ima za cilj identifikaciju i hapšenje nekoliko stranih državljana osumnjičenih za ubistva, za kojima su izdate međunarodne poternice - kazao je Hodža.

Kako prenosi RTS, Specijalne snage policije u Prištini su uhapsile četiri osobe - dve iz Crne Gore, jednu srpske i jednu albanske nacionalnosti, zbog sumnje da su povezane sa ubistvima i kriminalom, objavili su prištinski elektronski mediji, prenosi RTS.

Navodi se da je akcija hapšenja organizovana na osnovu naloga Interpola.

Foto: pixabay.com, Wikimedia

Među uhapšenima su Mario Milošević (38) i Ðorđe Pavićević (31). Obojica su osumnjičeni za ubistva i kidnapovanja ljudi, poslednjih nekoliko godina u Crnoj Gori.

Navodi se da identitet ostalih uhapšenih nije još otkriven. Uhapšeni su predati pravosudnim organima u dalju proceduru.

RTS prenosi da je policija u istoj akciji, u naselju "Emšir" u Prištini, tragala i za dvoje Srba. Pretresala je stan u kojem žive i pronašla vatreno oružje, municiju i narkotike, a osumnjičene srpske nacionalnosti nije pronašla.

Navodi se da je u akciji učestvovalo 30-ak policajaca.

VIDEO: Kosovo u 21. veku - Albanci KAMENOVALI Srbe koji slave slavu

(Telegraf.rs/Beta / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dia

    19. jul 2018 | 06:54

    Samo ko nije živeo Dole nezna kako je pod Njihovom Čizmom,krvav je tamo život,u strahu i nikada neće biti dobro,i mrtvim i živim Srbima mesta tamo nema,ni živorta.Ovo je šiptarska Podmukla Fora da sboju silu isprazne nad Srbima Jer DRUGog posla Nemaju

  • pina

    20. jul 2018 | 16:18

    Zasto ne uzimate na obzir filmski festival koji se odrzava u Pristini i gde ima puno mladih srpskih studenata i glumaca koji su dali intervju i koji su fascinirani docekom koji smo ih pruzili. Nemojte se bzirati na neke komunisticke medije koje vas pune mrznjom i propagandom,izvolite dodjite na Pristinu i ubedicete se da istina je sve drugacija i niko nece da vas dira, Pristina je puna srba koji dolaze iz Beograda i drugih gradova sa kojim imamo poslovne ugovore i oni moze da vas ipricaju kako je docek.

  • ĆupričaninSWE

    19. jul 2018 | 04:50

    Naravno, kao i do sada, kad su priterani uza zid onda tek hapse ali opet, samo strane državljane!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA