≫ 

Kamion je bio potpuno prazan, a carinik je uzeo termos pored volana. Vozač je mislio da želi srk, ne sluteći da je namirisao ulov meseca (FOTO)

Kamion je malo posle ponoći stigao na red za kontrolu

  • 3

Carinici su 18. i 19. jula 2018. godine na graničnom prelazu Preševo i punktu Merdare zaplenili gotovo 50.000 neprijavljenih evra, skrivenih na neobičnim mestima.

Kada je malo posle ponoći 19. jula prazan kamion srpskih registarskih oznaka stigao na red za kontrolu, 46-godišnji vozač iz Zemuna je carinskim službenicima rekao da nema ništa da prijavi i da putuje ka Grčkoj radi utovara robe.

Carinik je "nanjušio" skupocen sat u pošiljci i rešio da je otvori. Pored su bile glava i kandža retke ugrožene životinje (FOTO)

Posumnjavši u njegove reči, carinici su kamion ipak izdvojili za detaljnu kontrolu.

Pored volana bio je crveni termos; Foto: Uprava carina

Pregledom kabine, pored volana, carinici su pronašli crveni termos i u njemu skriveni sadržaj – 30.000 neprijavljenih evra.

Vozaču je vraćen iznos od dozvoljenih 10.000 evra, dok se ostatak privremeno zadržava do okončanja prekršajnog postupka.

Sličan slučaj otkriven je i prethodnog dana na izlazu punkta Merdare; Foto: Uprava carina

Sličan slučaj otkriven je i prethodnog dana na izlazu punkta Merdare ka AP KiM.

Kada je "mercedes benc" austrijskih registarskih oznaka koji je iz Beča u Peć vozio srpski državljanin u društvu austrijskog državljanina romskog porekla, obojica su rekla da nemaju ništa da prijave, ali je pregled demantovao njihove reči.

Vozaču je vraćen iznos od dozvoljenih 10.000 evra; Foto: Uprava carina

Tada je kod 38-godišnjeg putnika koji je sedeo na zadnjem sedištu, u torbici koju je imao kod sebe i u džepovima pantalona, pronađeno čak 34.600 neprijavljenih evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    19. jul 2018 | 13:26

    Kako na bezbednosnom, naglašavam, a ne graničnom punktu Merdare može da se vrše carinski poslovi i oduzima novac , znači na taj način mi priznajemo da čovek prelazi u drugu državu, tkz. Kosovo !?!?

  • mihailovic

    19. jul 2018 | 18:20

    Putovao sam Evropom,Amerikom i NIGDE nisam video dvojezicne table mesta,sela gradova. U Nemackoj je iskljcuivo na NEMACKOM SVE TABLE NAZIVA MESTA Isto po Svajcarskoj,Belgiji,Francuskaoj,Americi samo u Srbiji je na tablama naziv na Srpskom pa na siptarskom. DA SE UKINE TA ODVRATANA PRAKSA,TO NEMA NIGDE NA SVETU !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA