≫ 

Karalić dobio 40 godina zatvora zbog ubistva bivše devojke: Pravdao se da je Gordanu upucao zbog neuzvraćene ljubavi

Tokom suđenja Miodrag Karalić navodio je da je voleo bivšu devojku i da je bio veoma napet kada je počinio ubistvo

  • 3

Miodragu Karaliću (58)  iz Kruševca, Apelacioni sud potvrdio je maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva bivše devojke Gordane Josifović (44) i otmice njenog partnera Miluna Kostića.

Apelacioni sud odbio je žalbu Karalićevog branioca na presudu kojom je februara ove godine osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva iz bezobzirne osvete.

Sud nije prihvatio žalbu u kojoj je navedeno da je Karalić Gordanu ubio zbog neuzvraćene ljubavi kao plemenitog osećanja i da se ne radi o teškom već o običnom ubistvu, za koje bi bila predviđena kazna od 15 godina zatvora, već je prihvaćena prvostepena presuda.

Završna reč monstruma koji je oteo i ubio bivšu devojku Gordanu: Kajem se i saučestvujem u vašem bolu

Da podsetimo, Miodrag Karalić je 5. decembra 2016. godine došao do radnje za tehnički pregled u Kruševcu gde je radila Gordana i tamo zatekao njenog tadašnjeg partenra Miluna Kostića. Karalić je ušao u Kostićev automobil i uz pretnju pištoljem (CZ M70 kalibra 7.65) za čije držanje nije imao dozvolu, zatražio da pozove Gordanu, koja je ušla u auto ne primetivši bivšeg momka sa pištoljem na zadnjem sedištu.

Gordana Josifović ubijena je pucnjem u glavu Foto: Facebook/Gordana Josifovic

Uz pretnju oružjem, rekao je Kostiću da vozi, dok se on raspravljao sa Gordanom, tražeći da ostavi tadašnjeg momka. Nakon što je rekla da neće to učiniti, udario je po licu, a zatim i zapucao, nanevši joj povredu šake i natkolenice.

U selu  Bradarac kod Aleksinca, Karalić je od Miluna zatražio da odveze auto do puta koji vodi ka njivama. Onda je nesećnu ženu izvukao iz kola, stavio joj pištolj na desni obraz i ispalio jedan hitac, a zatim joj pucao i u teme nakon čega je odmah preminula.

Nakon što je ubio Gordanu vratio se u automobil i od Kostića tražio da ga odveze, preko Svrljiga, Požarevca i Smedereva do Beograda. Oni su danima bili na parkinzima širom Beograda, sve dok ih 9. decembra policija nije pronašla i uhapsila Karalića.

Hapšenje Miodraga Karalića Printskrin: MUP Srbije

Tokom suđenja Miodrag Karalić navodio je da je voleo bivšu devojku i da je bio veoma napet kada je počinio ubistvo. Takođe je objašnjavao da su živeli zajedno devet godina i da je poslednjih meseci primetio da nešto nije u redu, te da je posumnjao da je našla drugog muškarca. On je takođe objašnjavao da se zbog nje propio, kao i da je počeo da uzima lekove nakon što ga je ostavila.

Milun Kostić je optužen za pomaganje jer je vozio Karalića i bio sa njim do trenutka hapšenja. Tokom sudskog postupka ustanovljeno je da je Kostić to učinio zbog straha za svoj život, pa je  tužilaštvo odustalo od njegovog krivičnog gonjenja.

VIDEO: Forenzičari na mestu ubistva u Žarkovu

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    22. jul 2018 | 21:34

    BRAVO za sudiju. Tako se sudi zlikovcima. Po kratkom postupku 40godina bez prava na pomilovanje. Za pedofile ista stvar. To je jedini nacin da se Srbija ocisti od edipovaca.Zrtve nemozemo vratiti ali se zlikovaca mozemo resiti. Oni su opasni za okolinu.Jednom zlikovac uvek zlikovac. Jednom pedofil uvek pedofil.

  • amerika

    23. jul 2018 | 13:13

    Pravdaj se ti koliko god hoces 40g dobio, znaci treba po njemu svaku devojku ili zenu ubiti, koji retard...

  • ZS

    26. jul 2018 | 13:23

    Bravo za sudiju. Tako se sudi cap 40 godina pa neka nauce lekciju svi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA