≫ 

Advokati u Beogradu obustavljaju rad u znak protesta zbog ubistva kolege Dragoslava Ognjanovića

Advokati, kako se ističe, moraju uživati jednaku krivično-pravnu zaštitu kao sudije i tužioci, što do sada nije bio slučaj

  • 3

Predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac izjavio je večeras Tanjugu da je cela advokatura u šoku zbog ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića, i ranjavanja njegovog sina, i najavio da će jedan dan sledeće nedelje obustaviti rad u znak protesta zbog ubistva kolege.

Gostiljac je rekao da će povodom ovog zločina tražiti hitan sastanak sa ministrima pravde i policije zbog pitanja sistema bezbednosti advokata u državi.

On je najavio da će u znak protesta zbog drugog ubistva advokata u Beogradu za manje od tri godine, na jedan dan u toku sledeće nedelje advokati obustaviti rad.

JEZIVI DETALJI UBISTVA: Advokat iskrvario na rukama ranjenog sina (26), izbezumljeni mladić dozivao pomoć i jaukao "tata, tata"

Policija na mestu zločina Foto: Tanjug/STR

Advokatska komora Beograda, čiji je Ognjanović bio član, smatra da je "pucanj u Mišu Ognjanovića - pucanj u sve advokate" i zahteva od nadležnih organa da momentalno stave u funkciju sve svoje resurse i raspoložive kapacitete i formiraju posebne timove kako bi počinioci ovog zločina bili pronađeni.

"Advokatska komora Beograda smatra da bi se brzim pronalaženjem počinioca poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno", navodi se u saopštenju.

Dragoslav Miša Ognjanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Advokati, kako se ističe, moraju uživati jednaku krivično-pravnu zaštitu kao sudije i tužioci, što do sada nije bio slučaj, jer je veliki broj napada na advokate u prošlosti ostao nerasvetljen.

AKB je podržala inicijativu Gostiljca da se obustavi rad u znak protesta zbog ubistva kolege.

Ognjanović je ubijen večeras u pucnjavi na Novom Beogradu u bloku 23, a sin mu je ranjen.

VIDEO: Pucnjava u Čačku, ranjena dvojica muškaraca

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahaha

    29. jul 2018 | 17:58

    Prepali se za sebe.

  • Nikola

    29. jul 2018 | 20:06

    Oni treba svaki put da obustave rad i odbiju odbranu svakog okorelog kriminalca ili ubice, gde je očigledno ko je kriv i kada se nešto iz moralnih razloga ne sme i ne može braniti. Ali, avaj... Proklete pare... Baš me zanima koji će ljigavi i nemoralni advokat prihvatiti da brani, i pod kojim uslovima, nalogodavca i izvršioca ovog ubistva.

  • Bojan

    29. jul 2018 | 19:48

    Kome sve u ovoj zemlji pridajete znacaj, sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA