Preokret na suđenju: Nišlija oslobođen optužbe za ubistvo, suparnika usmrtio u nužnoj samoodbrani

Dalibor nešić bi na slobodi trebalo da se nađe za tri meseca

  • 1

Nišlija Dalibor Nešić (38) koji se teretio da je 6. avgusta prošle godine u naselju Gabrovačka Reka na smrt izbo Marka Stamenkovića (33), oslobođen je optužbe za ubistvo jer je ustanovljeno da je nož potegao u nužnoj odbrani. Nešić ipak neće biti pušten na slobodu jer mu je niški Viši sud "odrezao" godinu dana zatvora zbog posedovanja narkotika, s obzirom da je na mestu zločina pronađena kesica marihuane za koju je ustanovljeno da je njegova. Trojici Stamenkovićevih prijatelja koji su kobne večeri učestvovali u napadu na Nešića dosuđeno je po šest meseci zatvora zbog učestvovanja u tuči.

Prete da će me živu zapaliti, krive me za njegovu smrt: Progovorila devojka čiji je dečko ubio Marka ispred kafane u Nišu (FOTO)

Kako je ustanovljeno tokom sudskog postupka, motiv krvavog obračuna bila je ljubomora, jer je Dalibor zasnovao vanbračnu zajednicu sa Danijelom Živković, bivšom Markovom devojkom.

Dalibor Nešić, Foto: Telegraf

Marko se te večeri našao sa svojim prijateljima Milošem Spasićem (32), Bobanom Mihajlovićem (24), Mladenom Mitićem (31) i sa jednim maloletnikom u gradu gde su se zabavljali i pili. Stamenković je od maloletnika zatražio telefon jer nije imao kredit i u više navrata pozivao Danijelu.

ON ĆE MENI DA SAM CINKAROŠ... SAD ĆU DA MU J.... MATER!

Posle jednog razgovora, kazao im je:

- On meni da kaže da sam cinkaroš... sad ću da mu j... mater - i uputio se sa četvoricom prijatelja ka Gabrovačkoj Reci. Oni su sačekali Dalibora i Danijelu u blizini njene kuće, a kada su naišli, Marko se ustremio na suparnika i udarao ga pesnicama dok ga nije oborio. Nakon što su pali boli su se noževima, dok je Mladen Mitić udarao Nešića ciglom po licu i šutirao ga što su činili i Mihajlović i Spasić – navodi se u presudi.

OBOJICA VITLALI NOŽEVIMA

Marko je prilikom napada na suparnika koristio nož čije je sečivo bilo dužine šest centimetara, dok mu je Nešić uzvratio oštricom od osamnaest centimetara što je bilo kobno za njegovog protivnika.

Mesto ubistva, Foto: Telegraf

U nalazu sudskog veštaka navedeno je da je Marko Nešiću zadao šest rana, jednu ubodnu na desnoj strani leđa uz sam kičmeni stub, tri posekotine po čelu i jednu u potiljačnom delu, kao i oguljotinu na leđima što sve zbirno predstavlja laku telesnu povredu.

Međutim, iako je Marko zadobio četiri rane, prva u prednjoj strani grudnog koša gde je nož probio pluća i srce je bila smrtonosna, druga u vidu presecanja vratne vene predstavljala je povredu opasnu po život dok su ubodi u levu butinu i leđa ocenjeni kao laki.

Marko Stamenković, Foto: Telegraf

Dalibor je pred sudom isticao da nije imao nož kod sebe, već da ga je oteo nekom od napadača.

POZVALI LEKARE, PA POBEGLI

- Znao sam da se Danijela zabavljala sa Markom, ali se sa njim nikada ranije nisam sukobljavao. Kada su me napali, sećam se da sam bio preplašen i da sam od nekog uzeo nož kojim sam mahao, ali ne pamtim da sam ubo Marka. Bio sam sav krvav, Danijela me je odvela svojoj kući i ja sam njenoj majci kazao da zove policiju. Ne sećam se da sam usput odbacio nož – branio se Nešić.

Markovi prijatelji negirali su da su tukli Nešića već da su stigli na mesto zločina kada je njihov prijatelj već bio u ropcu.

- Video sam da se sa nekim rve, a zatim se tetura ka nama... Kazao je: "Ubode me, zovite Hitnu pomoć. Pozvali smo lekare, a onda smo pobegli" – posvedočio je Miloš Spasić.

Umrlica na mestu ubistva, Foto: Telegraf

Sud nije prihvatio njihovu odbranu, jer su i Dalibor i Danijela posvedočili da su ga trojica Markovih prijatelja tukla, a to su pokazali i tragovi na licu mesta kao sudsko medicinski nalaz.

Svim optuženima su izrečene zatvorske kazne biće uračunato vreme provedeno u pritvoru tako da bi Dalibor na slobodi trebalo da se nađe već za tri meseca. Oslobađajuća presuda je prvostepena, pa Više javno tužilaštvo na nju ima pravo žalbe.

VIDEO: Uhapšen čovek osumnjičen za ubistvo

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna Rovčević

    15. avgust 2018 | 20:29

    Za "nzužnu samoodbranu" narkoman i prodavac droge nosio ulicom nož sa oštricom od 18 santimetara. Da slučajno običanom građaninu nadju toliko nož pa makar da ga nosi i od oštrača noževa, dobio bi veću kaznu nego ovaj narkoman ubica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA