≫ 

"Podmetnuli su dokaze, namestili su mi zbog oca": Badžinom sinu određen privor, on tvrdi da nije opljačkao Sašu Popovića

Stojičić je i ranije hapšen zbog krađa i nošenja nelegalnog oružja

  • 4

Vojislav Stojičić (38), sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, priveden je u Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu kako bi izneo odbranu zbog sumnje da je opljačkao vilu vlasnika "Grand produkcije" Saše Popovića i odneo nakit vredan oko 100.000 evra, saznaje "Blic".

Kako javlja reporter sa lica mesta, Stojičić je oko 12 sati doveden u tužilaštvo na Novom Beogradu.

Kako je uhapšen Badžin sin koji je ojadio Sašu Popovića za nekoliko sekundi (VIDEO)

Naime, Stojčić je postupajućem tužiocu Nenadu Stefanoviću ispričao da mu je "sve namestila policija zbog oca" i da su mu dokazi podmetnuti.

Međutim, tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv njega kojom ga za krivično delo teška krađa, za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora, i nakon saslušanja je predložilo sudu da Stojčiću odredi pritvor.

Nakon saslušanja Vojislavu Stojičiću je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan.

Prema sumnjama tužilaštva, Stojčić je 8. marta između 19.30 i 21.15 sati na Bežanijskoj kosi, preskočio ozidanu ogradu visine dva metra i ušao u kuću Saše i Suzane Popović, na ulazna vrata koja su bila otključana.

Radovan Stojičić Badža Printskrin: RTS

U kući tada nije bilo nikoga, pa je Stojčić mlađi počeo premetačinu spavaće sobe Popovića, gde je iz ormara uzeo metalni sef u kojem se, prema navodima naredbe o sprovođenju istrage, nalazio zlatni nakit, brilijanti, dokumenta i pištolj marke “Crvena zastava” sa tri kutije metaka, kao i oružani list na ime Suzane Popović.

Iz garderobera u spavaćoj sobi, Stojčić je odneo osam muških skupocenih satova u vlasništvu Saše Popovića i jedan ženski sat. Procenjuje se da je vrednost ukradenih dragocenosti oko 100.000 evra.

U toku istrage tužilaštvo planira da sasluša oštećene - Sašu i Suzanu Popović, da izvrši neuropsihijatrijsko veštačenje Stojčića i druge dokazne radnje.

Stojičić je odranije poznat policiji. Poslednji put je hapšen 2011. godine, takođe zbog krađa, i tada je osuđen na 18 meseci zatvora.

Policija istražuje da li je Stojičić "umešao prste" u još neke od krađa po beogradskim luksuznim vilama. Pre pljačkaške karijere, hapšen je zbog nelegalnog nošenja oružja, još 2002. godine.

Njegov otac ubijen je 1997. godine u restoranu "Mama mia" u Resavskoj ulicu u centru prestonice. Ubica nikada nije pronađen. Stojičićev stric osuđen je 2016. godine kao organizator šverca cigareta, kojim se bavio zajedno sa bratom.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misoni

    17. avgust 2018 | 20:25

    Ma vidi mu se po faci da je poštenjačina. Treba mu dati čin generala.

  • Zane

    17. avgust 2018 | 19:47

    Ako su vrata bila otključana onda to nije provalna krađa, bar tako kaže policija.

  • Car

    17. avgust 2018 | 20:06

    Mislim da on nije toliko pametan da odradi ovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA