Očajni vapaj žene koja je u nesreći kod Žitorađe ostala bez ćerke i muža: U jednu mučki izgovorenu rečenicu stala je sva tuga sveta

Ona je bila suvozač u "pasatu" kojim je upravljao njen suprug kada su se sudarili sa kamionom

  • 1

Kućom porodice Mitrović u selu Glašince kod Žitorađe razleže se kuknjava Svetlane (38), koja je u četvrtak po podne u saobraćajnoj nesreći ostala bez supruga Dragana (39) i desetogodišnje kćerke Nikolije. Na krevetu sa gipsom na polomljenoj ruci i vidljivim modricama po glavi, oporavlja se od udesa u kojem je izgubila svoje najdraže.

- Zašto vas nema? Zašto je Bog dozvolio da nestanete u trenu? Kako ću ja bez vas? - kaže nesrećna žena koja je ostala bez porodice.

Ona je bila suvozač u "pasatu" kojim je upravljao njen suprug kada su se sudarili sa kamionom. Teretno vozilo se kretalo iz pravca Žitorađe prema Doljevcu, a auto Mitrovića u suprotnom smeru. Kobnog dana krenuli su da kupe haljinu za ćerku jer je uskoro trebalo da idu na svadbu kod rođaka, pišu Večernje novosti.

Devojčica je bila u kolima jer je trebalo da kupi haljinu za svadbu: Potresni detalji sudara sa kamionom u kom su poginuli otac i ćerka (FOTO)

- A tako smo se radovali veselju u porodici. Krenuli smo, a bolje da nismo... Možda bi mi Dragan i Nikolija sada bili ovde - priča drhtavim glasom nesrećna žena dok je sin Stefan (14) grli i pokušava da je rashladi lepezom.

Na grudi je privila čitulju i suprugovu i ćerkinu sliku, i kaže da za nju neće biti utehe dok god je živa.

Na ravnom putu došlo je do kontakta Foto: Telegraf

- Znala sam da nešto nije u redu. Odmah sam shvatila kada sam zvala iz bolnice da pitam za moje najmilije - govori ona.

Očajni su bili i prisutni rođaci i Draganovi roditelji, majka Dragica i otac Radisav.

- Bože, zašto si nam ih uzeo. Ni ti nisi pravedan, a moj sin je bio dobar suprug, otac, domaćin... I Nikolija je bila zlatno i poslušno dete, dobar đak - jecajući jedva izgovara Radisav Mitrović.

Pre nesreće Dragan i devojčica bili su u Nišu da "pokupe" Svetlanu koja radi kao medicinska sestra u Kliničko-bolničkom centru. Odatle su nastavili da kupe haljinu za devojčicu, jer je uskoro trebalo da idu na svadbu kod rođaka.

- Nikada neću da zaboravim Nikoliju koja se radovala predstojećoj svadbi. Isprobavala je razne frizure i pitala me kako joj najlepše stoji kosa - priča komšinica Mitrovića, koja dodaje da je pokojni Dragan bio veoma vredan i uzoran domaćin.

NE ZNA SE UZROK SUDARA

Još se ne zna šta je tačan uzrok sudara. Prema jednoj verziji, kamion je skrenuo u suprotnu traku, dok je prema nekim drugim navodima "pasat" udario u teretno vozilo. Vatrogasci su tek sečenjem automobila uspeli da izvuku Dragana bez znakova života, a njegove ćerka i supruga su odmah prevezene u prokupačku bolnicu. Nažalost, za devojčicu nije bilo spasa.

DANAS SAHRANA

Kako Novosti nezvanično saznaju iz prokupačke policije, nakon testiranja vozača kamiona G. M. (62) utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi. Inače, veštačenje vozila je u toku, a naložena je i obdukcija tela oca i ćerke. Oni će danas biti sahranjeni na lokalnom groblju.

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    18. avgust 2018 | 21:26

    Jadne majke za svjom decom neka lm bog da snage znam kako boli za uncetom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA