≫ 

Žabac tvrdi da je spasao život Čumetu: "Legija mi je nudio pola miliona evra da ga namestim, nije žalio para da ga vidi mrtvog"

Kako je naveo, Čumeta su hteli da ubiju u Zemun Polju, ali je tada stradao njegov telohranitelj

  • 11

Kontroverzni novosadski biznismen Nebojša Tubić Žabac (57) tvrdi da mu je Milorad Ulemek Legija (50) nudio 2002. da za pola miliona evra navuče Surčinca Ljubišu Buhu Čumeta (54) u klopku kako bi ga ubili!

On navodi da je Legija bio besan što Čume hoće da izda "zemunce" i da nije žalio para da ga vidi mrtvog.

- Pripadnici zemunskog klana su posle otmice otišli u Francusku da se zezaju, trošili su pare. Kad su se vratili, bili su pohapšeni. Čume se družio sa ljudima bliskim vlasti i sa svom elitom iz policije, pa su "zemunci" utripovali da ih je Čume izdao i odlučili su da ga ubiju. Kaže meni Legija: "Gde je ona pi*ketina Čume, je l' dolazio ovde? Navuci ga da dođe ovde, dobićeš 500.ooo." Kažem ja: "Čega 500.000? Alo, nisam ja cinkaroš, Čume je moj drug, a do juče je bio i vaš" - ispričao je Žabac za Balkan info, piše Alo.

Oglasio se bivši Čumetov telohranitelj: Evo šta je rekao o sačekuši koju su mu namestili

Žabac tvrdi da je Čume bio najpametniji od svih Printskrin: Youtube/b92rtv

Kako je naveo, Čumeta su hteli da ubiju u Zemun Polju, ali je tada stradao njegov telohranitelj.

- Posle Legija i Rambo (Nenad Bujošević), koji je bio najbolji miner, odu i miniraju Čumetovu firmu "Difens roud" i raznesu mu mašine koje je uzeo na lizing. Čume je posle toga pobegao. Jedno vreme se krio u Zagrebu kod našeg zajedničkog druga. Znao sam za to, ali nisam hteo da kažem ovima. Bili su mu za petama, pa je pobegao u Tursku. Bio je uvek za korak ispred njih, ali da je to potrajalo, stigli bi ga - naveo ja Žabac.

Biznismen iz Novog Sada opisao je i kako je ubijeni Dušan Spasojević zvani Šiptar postao član klana.

- Čume je bio gospodin za njih. Duća (Dušan Spasojević) došao je iz sela kod Medveđe. Bio je običan fudbaler i pored Čumeta je zaradio pare, a kad se udružio sa Legijom, dobio je jaka leđa što se tiče policije i DB-a, što mu je omogućilo da preraste Čumeta. Do tada su otimali automobile i čvercovali. Kum i Duća su bili obični klošari, ukradu auto, pa ga vrate za pare - ispričao je Žabac za Balkan info.

Legija se, prema Žapčevim rečima, promenio kada je počeo da se druži sa "zemuncima".

- Legija je nekada bio skroz drugačiji, bio je oličenje poštenja, discipline, rada, vojevanja, a kasnije je postao narkoman, kriminalac koji je učestvovao u svim tim otmicama. On je kao vojnik naučio da sluša naređenja. Kad više nije bilo Arkana, počeo je da sluša Duću. Međutim, uopšte nije bio naivan, kad su počele otmice, Legija je znao dobro da računa, tako da su sve delili pola-pola. Jedna polovina Legiji, a drugu polovinu deli ceo zemunski klan - tvrdi Žabac, koji je u to vreme drugovao sa "zemuncima".

Žabac je rekao da on nije cinkaroš Printskrin: Youtube/Goli Zivot TV HAPPY

Kako je naveo, prvi je bio otet Vuk Bajrušević, a Legija je tad uzeo pola, a ostatak dao "zemuncima da podele".

- On je bio ta spona između otmičara i žrtvine porodice. Bio je garancija da će sve proći u redu ako se novac isplati kako je naloženo. Tako je i bilo kad su oteli Miškovića, za sat vremena su uzeli osam miliona! Legija je tad odmah uzeo četiri miliona i to mu se osladilo - kazao je on.

Zemunski klan se raspao, kako je naveo, zbog Čumeta.

- On je bio najpametniji, on je zapravo stvorio "zemunce". Kad su bili kod mene, Duća je trčao za Čumetom i nosio gorivo u kanti. Čume je bio protiv otmica i rekao je da treba da se bave legalnim poslovima, kao što je on počeo da gradi puteve. Međutim, njih to nije zanimalo, uzimali su velike pare i niko nije mogao da ih uhapsi. Ako bi se desilo da ih uhapse, otmice su se vodile kao privremeno lišavanje slobode i kazne nisu bile velike. Čume im je govorio da je kilometar autoputa milion evra, da su to čiste pare i da tako treba raditi. Međutim, oni su voleli brzu lovu i adrenalin. Navikli su da se bave kriminalom i hteli su još da uzimaju tako para, a Čume je to prerastao - tvrdio je Nebojša Tubić Žabac za Balkan info.

ARKAN JE GOVORIO DA JE LEGIJA DOBAR PULEN

- Legiju sam upoznao kada je bila predaja Đeletovaca. Tada je naređeno da se minira regrutni centar Erdut, a to su odradili Legija i Rambo. Tajna operacija se zvala "Žirinovac". Strane sile nisu smele da saznaju da se tada dva meseca sekao slavonski hrast i prevozio iz Hrvatske u Srbiju.  To je srpska snaga smatrala kompenzacijom, jer je morala da preda Krajinu. Tad je bilo više ekipa, bio je Slobodan Medić sa "škorpionima", onda Arkan i Cope druga ekipa i Borovica i ja treća. To je bila žestoka seča. Tad je Legija non-stop bio tu. Arkan je tada rekao "Dobar mi je ovaj pulen, biće nešto od njega." Legija je sve slušao Arkana, koji ga je faktički napravio - ispričao je Žabac.

VIDEO: Raznet pripadnik klana Luke Bojovića na Autokomandi

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuban

    19. avgust 2018 | 11:25

    A ti takva postenjacina pa nisi hteo pola miliona evra

  • Tadija

    19. avgust 2018 | 13:14

    Kako se toga seca? To je bilo pre skoro 20 godina a ne seća se da je skoro ubio čoveka?

  • Лицемер

    19. avgust 2018 | 12:44

    Овај је у тој екипи био, дворска луда .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA