≫ 

Carinici sproveli vanrednu kontrolu u svom skladištu i odmah im je pao mrak na oči: Iz skladišta nedostaje 32 tone zaplenjene robe

Za ovu vrstu prekršaja zaprećena je kazna i do četvorostrukog iznosa u odnosu na vrednost robe koja je ukradena

  • 3

Carinici iz Sombora su 22. avgusta 2018. godine prilikom vanredne kontrole carinskog skladišta u Odžacima ustanovili da u njemu nedostaje preko 32 tone neocarinjene robe, vredne više od 40.000 evra.

Gde i kako završava zaplenjena roba sa carine?

Kontrolom pomenutog carinskog skladišta ustanovljeno je da se u njemu fizički nalazi svega 38 tona, od ukupno 70 tona robe smeštene pod carinski nadzor. To znači da je deo robe, gotovo 17 tona polipropilena "PP Tipplen" i više od 15,5 tona granulata "Tatren" izuzeto ispod carinskog nadzora, odnosno, pre sprovođenja carinskog postupka i izmirivanja uvoznih dažbina.

Foto: Shutterstock

Protiv uvozničke firme iz Beograda pokrenut je prekršajni postupak. Napominjemo da je za ovu vrstu prekršaja zaprećena kazna i do četvorostrukog iznosa u odnosu na vrednost robe koja je predmet prekršaja, o čemu odlučuje nadležni sud.

VIDEO: Zaplenjeno više od 30.000 neprijavljenih evra koje je suvozač u džipu krio u svom koferu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea

    27. avgust 2018 | 18:18

    Ha ha niko nije primetio da nestaje tolika roba 32 tone pa kao kontrola pa jos u soku .Pa nije nestalo 320 grama pa niko nije primetio odneto u dzepu.Bas ta komtrola i njihovi ljudi su to i smakli to je praksa pokazala da su lopovi ti isti!!

  • Sima kosmos iz dalekog svemira

    28. avgust 2018 | 07:25

    Ma dali je moguće pa de je video nadzor ko je mogao da ulazi u skladište bez kljuca koga bre foliraju ovi svake godine nestane zaplenjena roba i niko ne odgovara ili odgovaraju oni carinici koji su te noci radili u smeni

  • Vesna Rovčević

    28. avgust 2018 | 23:15

    Ako onu zbog 6 kila marihuane osudiše na 4 godine zatvora, koliko se hiljada godina zatvora dobija za 32000 kilograma carinske robe?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA