≫ 

Vozača "kantrimena" Marka Milićeva iznenadilo mišljenje uprave zatvora: Sud je posle toga mogao da donese jedino razumno rešenje

Milićev napravio dete u zatvorskoj "ljubavnoj sobi", a uprava "Zabele" poslala sudu šturi izveštaj sa hvalospevima da je uspešno resocijalizovan

  • 32

Treći osnovni sud u Beogradu odložio je da donese odluku o uslovnom otpustu Marka Milićeva, koji je osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. godine "kantrimenom" usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države.

Odluka o mogućem otpustu zakazana je za 20. septembar, nakon što uprava zatvora sačini detaljniji izveštaj o njegovom ponašanju u zatvoru.

Marko Milićev u sudnici Trećeg suda na prethodnoj raspravi Ilustracija: Telegraf

Milićev je ispunio jedan od zakonskih uslova za puštanje na prevremenu slobodu, odnosno izdržao je dve trećine zatvorske kazne. Sud mu je zimus već odbio jednu molbu za uslovni otpust, a novu molbu je podneo 12. juna. Ovoga puta, sud je tražio detaljniji izveštaj od uprave zatvora, a ne šturo napisano da je uspešno izvrešena resocijalizacija. Za to im je danas dat novi rok od pet dana.

NAPRAVIO DETE U ZATVORU

Kako se saznaje, Milićev danas nije doveden u sud, već su u sudnici bili tužilac, advokat i krivično vanraspravno veće pomenutog suda. Oni su na početku dobili izveštaj uprave KPZ "Zabela" koji je sud primio pre mesec i po dana. Na raspravi se čulo da "Milićev nije imao disciplinske prekršaje u zatvoru, da je radno angažovan, te da ga porodica redovno obilazi i da je u međuvremenu dobio dete koje ima 13 meseci". Međutim, tužilaštvo se protivilo otpustu pre isteka celokupne kazne.

Iako su mediji pisali da je posle hapšenja njegova supruga podnela zahtev za razvod braka, očigledno se u međuvremenu predomislila i posećivala Marka u "ljubavnoj sobi " gde su i začeli bebu. Milićev je 2013. uzeo ženino prezime, kako bi donekle sakrio da je pet puta do tad osuđivan. Prethodno, prezivao se Marković.

MUČE GA DA PRIZNA ČIJI JE "KANTRIMEN"

Advokat Marka Milićeva naveo je i da je njegov klijent na neki način zlostavljan od strane ljudi koji rade na njegovom slučaju kako bi priznao ko je vlasnik automobila kojim je udaren Luka Jovanović na Brankovom mostu.

Hladnokrvno pismo Marka Milićeva koji je usmrtio malog Luku: "Jedina osoba sa kojom ću da pričam je njegov otac"

Hapšenje Marka Milićeva Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

HRONOLOGIJA DOGAĐAJA 

Podsećamo, Milićev je osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. godine vozilom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države.

Uhapšen je posle mesec i po dana bekstva u Kini i izručen Srbiji u kratkom roku.

U ovom slučaju koji je izazvao veliku pažnju javnosti vozilo nije nikada pronađeno, a sumnja se da je "kantrimen" rastavljen na komade i da nije bio regularan.

Kum Milićeva, Bratislav Vesović je osuđen na godinu dana zatvora, jer je krio Milićeva nakon incidenta, kao i jer mu je pomogao da sakrije "kantrimena". Taksista "Pink taksija" Saša Janković je oslobođen od optužbi da je izbegao da prijavi saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Luka Jovanović (21).

Što se tiče društva koje je sa Milićevim te večeri bilo u kolima, oni su još sredinom septembra 2014. godine osuđeni na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen". Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

VIDEO: Iz ovog srpskog zatvora nema bekstva

(K. Bezbradica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marsovac

    30. avgust 2018 | 15:31

    Držati ga u zatvoru bez ikakvih benefita, dok ne prizna čiji je auto.

  • vilkanizer

    30. avgust 2018 | 15:58

    Ovo je zalosno, za primer drugim bahatim vozacima on i ovakvi kao on treba da robijaju 15-20 godina, kazna utice i na druge jer nekoga ubiti, ugasiti mu zivot, unesreciti njegovu porodicu za citav zivot, i za to dobijes 4 godine zatvora pa brate to je stimulacija a ne kazna

  • Kursumlija

    30. avgust 2018 | 14:34

    Lezao bi on meni sve dok ne kaze gde je i cij je auto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA