≫ 

Tuga za preminulom bebom umalo odvela i oca u smrt: Muke porodice u Srpskoj Crnji počele zbog rasta prvih zuba mališana

Lekari jedva spasli Filipov život, dok za bebu nije bilo nade

  • 1

Filip Lakatoš (19) iz Srpske Crnje ubo se nožem 19 puta ispred prijemnog odeljenja Opšte bolnice u Kikindi kada je saznao da je njegov devetomesečni sin Laris umro zbog povišene temperature, koju je dobio zbog rasta prvih zuba.

Tragedija se dogodila u petak uveče kada je Filip sa medicinskom ekipom Doma zdravlja iz Srpske Crnje stigao u tu bolnicu sa bolesnom bebom, koja je na putu do bolnice prestala da diše. Bezuspešno je pokušana reanimacija, a otac deteta se izbo nožem na vratima bolnice kada mu je saopštena tragična vest. Lekari su mu odmah ukazali pomoć i uputili ga na lečenje u Sremsku Kamenicu. Filip se trenutno nalazi na lečenju u Klinici za grudnu hirurgiju Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

Tragedija u Srpskoj Crnji: Otac (19) saznao da mu je preminula beba, pa se od tuge 15 puta izbo nožem na vratima bolnice

Porodica Filipa Lakatoša kaže da ništa nije upućivalo da će zbog rasta zubića i povišene temperature Laris izgubiti životnu bitku na putu od Srpske Crnje do Kikinde. Izdahnuo je samo dan nakon što je pušten iz bolnice u Zrenjaninu.

- Rasli su mu zubići i imao je temperaturu kada su ga odveli kod lekara. Dobio je uput za bolnicu u Zrenjaninu, gde su mu prepisali čepiće, "brufen" i praškove - kroz plač priča Larisov pradeda Ostoja Jovanović.

Rođaka Božica Tomini kaže da njegovo majušno srce nije izdržalo.

- U jednom trenutku je počeo da plavi u predelu usana kada je stigao kući. Pokušala sam da ga održavam u životu dok ne stignu u kikindsku bolnicu, ali je nažalost naš Laris preminuo - kaže Božica.

Foto-ilustracija: pixabay.com

TRAŽIĆE OBDUKCIJU

Larisov pradeda Ostoja tužno konstatuje da je u pitanju velika nepravda prema njegovom praunuku.

- Dan pre smrti se igrao u kući, bio je veseo. Kako i zašto se ovo desilo, pokazaće obdukcija. Zašto se to meni nije desilo, to je velika nepravda - kaže pradeda.

Filip je bricom povredio plućnu i srčanu maramicu sa dva uboda, a 17 puta se ubo u stomak i sebi je naneo teške povrede. Preživeo operaciju, koja je trajala 12 sati. Laris je prvo dete Dragane i Filipa Lakatoša, koji su se u junu vratili iz Berlina u Srpsku Crnju. Filipova majka je Rumunka, pa Filip poseduje rumunsko državljanstvo i često je sa sinom i suprugom odlazio kod majke u Nemačku.

Koji je uzrok Larisove smrti, pokazaće obdukcija.

ROĐACI U ŠOKU

Rođaci preminule bebe su u šoku zbog ove tragedije. Kroz plač se pitaju zašto se ovo desilo.

- Zar da se ovako ugasi jedan život koji je tek počeo? Da se dozvoli da umre beba zbog naizgled bezazlenog zdravstvenog problema. Tužni smo i ne možemo da verujemo da je ovo istina - pričaju rođaci.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Majka i beba svakodnevno vode bitku s retkom bolešću

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragi

    12. septembar 2018 | 07:21

    Dete je odvedeno u zrenjaninsku bolnicu i tamo su dati medikamenti koje su mogli da daju i lekari u Srpskoj Crnji . Postavljam pitanje koje su preglede radili u zrenjeninsku bolnicu kada mu je to prepisano i dete poslato kuci. Trebamo li uvek ici u privatnu kliniku radi ustanovljavanja tacne dijagnoze i adekvatnog medicinskog tretmana ? E medicino daleko si dogurala , dzabe ti etika kojom se ponosis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA